Autostrada A8: A fost lansată licitația pentru lotul Joseni - Ditrău

Distribuie pe:

Târgumureșeanul Kodok Marton, cunoscut activist civic în domeniul proiectelor de infrastructură majoră, a anunțat luni că a fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția lotului Joseni - Ditrău de pe traseul Autostrăzii A8. Conform anunțului, termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2024.

Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă din județul Harghita este cuprinsă între 1.021.864.803,87 și 1.202.607.034,59 lei, iar durata de realizare este de 34 de luni, dintre care 10 luni sunt alocate pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru execuție. Perioada de garanție este de 60 de luni.

Pe traseul lotului Joseni - Ditrău, cu o lungime de 14,4 kilometri, sunt prevăzute 21 de pasaje și viaducte (dintre care 3 sunt pasaje de tip ecoduct, pentru a asigura permeabilitatea faunei) și un nod rutier la Joseni.

De asemenea, pe acest lot va fi amenajat un spațiu de servicii de tip S1 pe ambele sensuri (stânga/dreapta), care va include o zonă comercială, benzinării, 12 spații de încărcare pentru mașini electrice și toalete. Pentru a asigura funcționalitatea independentă a acestui lot, contractul prevede și realizarea unei descărcări provizorii în zona de conexiune cu următorul lot (2A Ditrău-Grințieș).

Secțiunea montană Sărățeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A8 are o lungime de 116 kilometri și este împărțită în patru loturi:

• Lotul 1C Sărățeni-Joseni (32,4 km);

• Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km);

• Lotul 2A Ditrău-Grințieș (37,9 km);

• Lotul 2B Grințieș-Pipirig (31,5 km).

Reamintim că lotul A8 Târgu Mureș - Miercurea Nirajului (24,4 km) a fost deja atribuit companiei turcești Nurol, care a început organizarea de șantier. În ceea ce privește lotul Miercurea Nirajului - Sărățeni (23,4 km), au fost depuse două oferte: una din partea turcilor de la Nurol și cealaltă din partea unei asocieri turco-române între Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi AȘ și Infravis SRL.

Lasă un comentariu