Șoc! Elevul de la Colegiul Național “Al Papiu Ilarian” care și-a bătut diriginta: “Nu regret nimic!”

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, elevul agresiv de la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”, care în primăvara acestui an și-a agresat diriginta în prezența mamei sale, a fost condamnat la o măsură educativă, similară controlului judiciar: șase luni de supraveghere zilnică și obligativitatea de a urma consiliere psihologică, au relatat cei de la Hotnews.ro care au studiat dosarul aflat pe rolul instanțelor din Târgu Mureș. Decizia nu este definitivă. Elevul ar fi declarat în fața instanței că nu regretă faptele sale.

Conform Hotnews.ro, cu o lună în urmă, când s-a prezentat la sediul poliției pentru a semna controlul judiciar, elevul era înarmat cu un cuțit și un pumnal. În consecință, i s-a întocmit un nou dosar penal pentru port ilegal de arme albe. Conform legislației, însă, minorii care comit infracțiuni cu pedepse mai mici de șapte ani nu pot fi arestați.

Deși a aplicat pedeapsa educativă maximă, judecătorul a subliniat că, în acest caz, “scopul pedepsei este departe de a fi atins”.

Incidentul din martie

Pe 11 martie, în jurul amiezii, la Colegiul Național “Al. Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a avut loc un incident grav, care a șocat întreaga comunitate. Un elev din clasa a VIII-a, după ce a făcut gesturi obscene, și-a bătut diriginta, fiind necesară intervenția Poliției și a Ambulanței.

Totul a început în jurul orei 10.00, când diriginta clasei a VIII-a A a solicitat intervenția directoarei școlii. Un elev, care era urcat pe un dulap, a refuzat să coboare și să participe la ore, protestând din cauza sancțiunilor repetate pentru comportamentul său. La refuzul acestuia, însoțit de un limbaj injurios, directoarea a rugat elevii să părăsească sala împreună cu profesoara și să meargă în laboratorul de specialitate. În acest timp, elevul și-a aprins o țigară și s-a așezat pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II, potrivit comunicatului Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Profesorii au solicitat intervenția Poliției de proximitate și au apelat la Serviciul de Urgență 112. La sosirea echipajului de poliție, elevul se afla la parter, iar după o izbucnire violentă, a fost încătușat și dus la mașina de poliție. După plecarea echipajului, elevul s-a întors împreună cu mama sa, au așteptat-o pe dirigintă pe hol și, într-o izbucnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri. Se pare că elevul i-ar fi dat un picior în abdomen și un pumn în față. Diriginta a fost transportată la IML și SMURD. Diriginta a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

“Nu regret nimic!”

Din declarațiile martorilor și probele administrate de poliție, au ieșit la iveală detalii șocante, relatate de hotnews.ro. În timpul incidentului, în loc să-și liniștească fiul, mama acestuia striga la dirigintă: “Vrei să mori?”, “Așa îți trebuie!”.

La audieri, elevul a dat vina pe profesoară, susținând că aceasta “i-a stricat Crăciunul”, pentru că, înainte de vacanța de iarnă, i-a anunțat scăderea notei la purtare. El a mai declarat că a fost victima bullyingului în ultimii doi ani, iar diriginta “a rămas nepăsătoare”. De asemenea, elevul o considera vinovată pe dirigintă și pentru o amendă primită în urma unui incident anterior, acuzând că sancțiunea a fost dată “din cauza slăbiciunii doamnei diriginte”.

Întrebat de instanță dacă regretă cele întâmplate, elevul de 15 ani a răspuns: “Nu regret nimic!”, “Am exact aceleași sentimente pe care le-am avut și în ziua respectivă!”. (A.R.)

Andrei Roman

Lasă un comentariu