Misiunile pompierilor mureșeni în perioada 11-14 octombrie 2024

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 11 octombrie a.c., până în dimineața zilei de 14 octombrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 192 situații de urgență, dintre care:

- 2 misiuni pentru stingerea incendiilor ca urmarea aprinderii a două autoturisme;

- 11 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși și transport persoane supraponderale și salvare animale;

- 3 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor ca urmare a producerii accidentelor rutiere;

- 176 misiuni medicale SMURD de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

Incendii

• În data de 11 octombrie, în jurul orei 21.00, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș au fost solicitați să intervină pe DN 15, între localitățile Gornești și Dumbrăvioara, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Ajunși la fața locului au constata faptul că incendiul s-a manifestat la compartimentul motor și lichidat în scurt timp în limitele găsite.

Din fericire nu au fost înregistrare victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

• În data de 12 octombrie, în jurul orei 19.15, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata, au fost solicitați să intervină pe strada Ciocârliei din localitatea Sovata, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Ajunși la fața locului au constata faptul

că incendiul s-a manifestat la compartimentul motor și lichidat în scurt timp. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

• Totodată, pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor și pentru identificarea potențialelor cauze de incendiu, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Mureș au efectuat 3 controale de prevenire a incendiilor la obiectivele din zona de competență și 3 informări prevenire la obiective din zona de competențe.

De asemenea, în această perioadă a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin intermediul sistemului Ro-Alert privind prezența unor animale periculoase în zone de locuit.

Compartiment Informare și Relații Publice ISU Mureș

Lasă un comentariu