Alături de sute de copii, la Festivalul Dovleacului de la Sovata

Distribuie pe:

Vineri, 11 octombrie 2024, polițiștii de la mai multe structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost prezenți la Festivalul Dovleacului din Sovata, unde au organizat activități interactive, pentru sute de copii, pe subiectul siguranței.

Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic, împreună cu Polițiștii stațiunii Sovata, au întâmpinat cu jocuri și activități interactive, adaptate vârstei, sute de copii.

De asemenea, alături de polițiști s-au aflat specialiști ai Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș.

Scopul tuturor activităților a fost de a sublinia și a-i determina pe cei mici să înțeleagă și să aplice principalele reguli de siguranță, pentru a preîntâmpina victimizarea lor în diferite domenii.

Fie ca a fost abordat segmentul rutier, cel al siguranței la unitățile de învățământ, rătăcirile sau disparițiile, importanța informării părinților sau a cadrelor didactice, copiii au avut astfel ocazia de a învăța, într-un mod interactiv, care sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmeze pentru a se afla în siguranță.

În aceeași manieră, aceștia au înțeles că activitățile derulate de polițiști sunt dedicate protejării lor și a celor apropiați, iar sesizarea faptelor antisociale și solicitarea sprijinului în situații dificile este esențială.

Cei mici au mai avut ocazia de a observa îndeaproape autospeciala de poliție și trusa criminalistică, urmărind cum se relevă și ridică urmele papilare și care sunt aparatele pe care le utilizează polițiștii rutieri pentru depistarea participanților la trafic care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Nu au lipsit intervențiile câinelui de urmă, care sprijină polițiștii în activitățile curente.

Polițiștii desfășoară periodic astfel de activități, prevenirea victimizării minorilor fiind o prioritate.

Lasă un comentariu