Activitatea socială a Bisericii, refăcută în cadrul unei întâlniri a preoților de pe Valea Gurghiului și Valea Beicii

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 10 octombrie 2024, preoții de pe Valea Gurghiului și Valea Beicii (protopopiatul Reghin, județul Mureș), însoțiți de doamnele preotese, au organizat un eveniment care se înscrie în lista manifestărilor dedicate tematicii anului 2024, proclamat în Patriarhia Română drept „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor" și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți".

Întrunirea a avut loc la biserica „Nașterea Maicii Domnului" din parohia Dulcea și a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum. La finalul ceremoniei, părintele Alexandru Puiu, preot al parohiei Sânmihai de Pădure, a susținut prelegerea cu titlul „Lucrarea pastorală a Bisericii și a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor. Sfinții Doctori fără de arginți". În cuvântul său, preotul Alexandru Puiu a subliniat aspecte care țin de expunerea și argumentarea biblică și canonică a cercetării bolnavilor. Totodată, Sfinția sa a amintit lucrarea covârșitoare a Sfinților Doctori fără de arginți, care sunt considerați modele ale iubirii și slujirii aproapelui.

În încheiere, a fost evidențiată lucrarea social-medicală a Bisericii Ortodoxe Române. La finalul întâlnirii, cei prezenți au concluzionat faptul că Biserica se îngrijește de sănătatea sufletească și trupească a tuturor credincioșilor, acestă lucrare făcând parte din însăși ființa Bisericii, ca exprimare concretă a iubirii aproapelui.

Pr. Ovidiu Dumitru Gliga

Lasă un comentariu