Persoanele fără adăpost, în atenția DAS Târgu Mureș

Distribuie pe:

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș prin Serviciul Social Adăpost de Noapte oferă persoanelor fără adăpost nu doar un spațiu în care acestea să se poată feri de frig, de vânt sau ploaie, ci mai ales suportul specialiștilor, suport absolut necesar pentru ca acești oameni să poată învăța ce au de făcut pentru a deprinde un stil de viață independent cu șanse mari pentru reintegrare profesională și socială.

La fel ca în fiecare an, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș a organizat o serie de activități dedicate persoanelor fără adăpost, alăturându-se instituțiilor și comunităților din întreaga lume care, prin diverse acțiuni, doresc să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului acestei categorii sociale defavorizate.

Anul acesta, beneficiarii Serviciului Social Adăpost de Noapte au primit o masă caldă de la cei care sunt parteneri ai Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș de mult timp încoace - Fundația Alpha Transilvană, chiar la sediul Centrului Comunitar Alpha.

Evenimentul, ce marchează Ziua internațională a persoanelor fără adăpost, face parte integrantă a Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local Târgu Mureș pentru anul 2024.

Momentan, în cadrul Adăpostului de Noapte se află în asistență 30 de persoane adulte fără locuință, fără venituri, fără aparținători, persoane care se află în risc de excluziune și marginalizare socială. Acestea beneficiază de cazare pe timp de noapte în dormitoare separate pentru bărbați și femei, deparazitare, asigurare îmbrăcăminte, încălțăminte, articole de igienă, acordare de asistență medicală, consiliere socială și profesională.

Pe această cale, dorim să reamintim și, totodată, să rugăm comunitatea locală, să anunțe la numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale 0265/250760, informații cu privire la zonele sau locațiile în care se adăpostesc persoane fără adăpost. De asemenea, în cazul în care întâlniți aceste categorii de persoane pe raza municipiului, acestea pot fi îndrumate spre sediul Adăpostului de Noapte situat în Târgu Mureș, str. Rozmarinului, nr. 36, telefon: 0365/422575.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Lasă un comentariu