Lucica Meleacă, cea mai experimentată jucătoare a naționalei

Distribuie pe:

România, pregătită de antrenorul principal Gelu Haidău și secundul Rareș Vîrtic (Academica Transilvania Târgu Mureș) a avut în componență și trei jucătoare legitimate la Academica Transilvania Târgu Mureș: Tamaș Crina, Manta Melisa Olimpia (ACS Ladies Tg. Mureș - Marosvásárhely) și Codruța Lazea-Micu. Din lot a făcut parte și experimentata jucătoare Lucia Meleacă (ACS Raisa Timișoara), care activează la echipa feminină din Liga 2 de fotbal, ACS Ladies Tg.Mureș - Marosvásárhely. “Sunt foarte recunoscătoare că mă aflu aici, și într-adevăr am demonstrat cu fetele că putem să ne luptăm cu orice echipă, chiar și de la egal la egal. Suntem puțin triste că am ratat câteva ocazii care ne-ar fi adus victoria cu Cehia, și calificarea în semifinalele competiției, dar eu cred în colegele mele și mergem mai departe cu capul sus. Este o mândrie și o onoare de fiecare dată ca să mi se cânte imnul României si sper ca pe viitor să fie de cât mai multe ori, posibil la minifotbal. In iarbă am avut multe satisfacții la lotul național al României, dar sper ca de acum încolo să fie cât mai multe la minifotbal. Pot spune că s-a format un grup foarte frumos și am observat că fetele chiar își doresc, ceea ce ne face să fim un grup unit, și mă bucur pentru acest lucru”, a afirmat jucătoarea Lucia Meleacă, componentă a echipei naționale de minifotbal a României. Pentru Lucia Meleacă urmează un nou joc important, de această dată duminică, 13 octombrie, de la ora 14.00 (teren - Academia de Sport Mureșul (Complex Weekend), în Liga 2 de fotbal feminin, Seria 2, când va întâlni alături de echipa ACS Ladies Tg. Mureș - Marosvásárhely, formația ACS Roma Florin Pădurean.

România în Nations League, 12-15 octombrie

Primele două meciuri de la revenirea lui Mircea Lucescu pe banca naționalei României au fost un real succes. În primele două etape din UEFA Nations League “tricolorii” le învingeau pe Kosovo și Lituania, marcând 6 goluri, primind unul singur. În ambele partide conduceau încă de la pauză. Ba chiar împotriva Lituaniei Mihăilă deschidea scorul în minutul 4. În aceste zile le vor înfrunta în deplasare pe Cipru și Lituania. Mai precis, pe 12 (cu Cipru, ora 21.45), respectiv 15 octombrie (cu Lituania, ora 21.45). Vor obține oare “tricolorii” maximum de puncte? Unele case de pariuri online au afișat deja cotele pentru aceste dueluri. “Tricolorii” au 1.45 pentru o victorie în Cipru și 1.70 contra Lituaniei. Pentru deplasările cu Cipru și Lituania Mircea Lucescu a convocat 25 jucători. Este vorba de 3 portari, 8 fundași, 11 mijlocași și 3 atacanți. Printre aceștia se numără și George Pușcaș, care a avut mici contre cu Mircea Lucescu în meciul cu Lituania. Surprinde convocarea lui Alex Pașcanu, fundașul celor de la Rapid. Acesta mai fusese convocat în urmă cu 6 ani la națională, însă nu intrase niciun minut pe teren. Un alt rapidist convocat la națională este Cristi Manea. Campioana FCSB are doi jucători: Târnovanu, Olaru și Șut. Inițial avea 3 jucători, însă Adrian Șut s-a accidentat în ultima sa partidă de campionat. Acesta a fost înlocuit de Victor Dican, jucătorul Farului aflându-se la prima selecție la națională. Alte echipe românești ce mai dau jucători la națională sunt: Farul, Universitatea Cluj și Universitatea Craiova.

Printre cei 16 stranieri se regăsesc 4 care evoluează la cluburi din afara Europei. Dintre cei ce evoluează la cluburi europene, în cea mai mare formă par a fi Dennis Man, Valentin Mihăilă, Virgil Ghiță și Răzvan Marin. Ultimul a marcat în cele mai recente două partide pentru Cagliari, printre adversare numărându-se și Juventus. Cât despre Virgil Ghiță, acesta a punctat în ultimele 3 partide pentru Cracovia. România a înscris 6 goluri până acum, Răzvan Marin marcând atât cu Kosovo, cât și cu Lituania. De specificat că ambele reușite le marca din penalty. Ceilalți marcatori ai “tricolorilor” sunt Man, Drăguș, Mihăilă și Mitriță. Lotul “tricolorilor” pentru Cipru și Lituania: PORTARI - Florin Niță (Damac), Horațiu Moldovan (Sassuolo), Ștefan Târnovanu (FCSB); FUNDAȘI - Andrei Rațiu (Vallecano), Cristian Manea (Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăgușin (Tottenham), Virgil Ghiță (Cracovia), Alexandru Pașcanu (Rapid), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj); MIJLOCAȘI - Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Victor Dican (Farul) Ianis Hagi (Rangers), Florinel Coman (Al-Gharafa), Valentin Mihăilă (Parma), Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova); ATACANȚI - George Pușcaș (Bodrum), Denis Alibec (Farul), Denis Drăguș (Trabzonspor). În acest moment, România este lider în grupa 2 a Ligii C din Nations League. Este urmată de Kosovo și Cipru, cu 3 puncte fiecare, ultima clasată fiind Lituania, care nu a obținut niciun punct.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu