Finanțarea pentru construirea unui cămin nou la UMFST “G.E. Palade” din Târgu Mureș

Distribuie pe:

10 instituții de învățământ superior din țară vor beneficia de finanțări în valoare de peste 43 de milioane de euro pentru construirea de campusuri universitare în cadrul apelului de proiecte “Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului. Printre acestea se numără și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, cu proiectul “Construcția unui Nou Cămin Studențesc”, care ar trebui finalizat până la finalul anului 2025, urmând să fie dat în folosință din anul 2026.

Proiectul dispune de o alocare financiară de 214.105.851,51 lei.

Construcția noilor locuri de cazare ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025, urmând ca studenții să poată beneficia de acestea începând cu anul 2026.

40% din numărul locurilor de cazare nou construite vor fi ocupate de studenții care provin din medii defavorizate. Prioritate vor avea cei care beneficiază de bursă socială.

Finanțarea acordată fiecărei universități va fi decisă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil. Asta presupune că nu toate proiectele admise vor primi neapărat finanțare, au precizat cei de la edupedu.ro. (A.R.)

Andrei Roman

Lasă un comentariu