Târgu Mureș: Acțiune de amploare a Poliției în apropierea școlilor

Distribuie pe:

Ieri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat o acțiune de amploare, pentru asigurarea unui climat optim de ordine publică, în special în zona unităților de învățământ din municipiul Târgu Mureș, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

De asemenea, printre obiectivele acțiunii s-au numărat verificarea operatorilor economici și verificarea respectării condițiilor legale la regimul armelor și munițiilor.

Astfel, polițiștii de ordine publică (proximitate) alături de polițiștii din cadrul structurii de siguranță școlară acționează în zona a 16 unități de învățământ din Târgu Mureș, dintre care școli gimnaziale, colegii și licee, pentru asigurarea desfășurării în condiții normale a procesului educațional, prin combaterea absenteismului școlar și preîntâmpinarea producerii unor fapte antisociale, de natură penală sau contravențională, în legătură cu siguranța școlară.

Pe linie rutieră, polițiștii au verificat respectarea de către toate categoriile de participanți la trafic a normelor specifice, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente negative pe drumurile publice. O atenție deosebită este acordată faptelor în legătură cu neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina pietonală.

Polițiștii de investigații criminale au urmărit, în cadrul acțiunii, verificarea persoanelor față de care au fost dispuse măsuri privative de libertate, precum și identificarea persoanelor și bunurilor urmărite în temeiul legii.

Aceștia au acționat pentru combaterea faptelor în legătură cu traficul și consumul de droguri sau portul și deținerea de către tineri, și nu numai, a unor obiecte periculoase.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș au acționat concomitent, în zona unităților de învățământ și nu numai, pentru verificarea operatorilor economici în ceea ce privește legalitatea activităților comerciale derulate.

Au fost vizate magazinele, chioșcurile, cafenelele și restaurantele, fiind derulate activități specifice pe mai multe domenii, precum legalitatea funcționării, existența avizelor și autorizațiilor, utilizarea evidențelor contabile, a aparatelor de marcat electronice, precum și altele.

Totodată, polițiștii au avut în atenție acei operatori economici care comercializează tutun sau alcool minorilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase angrenați în activități au verificat respectarea prevederilor legale la regimul armelor și munițiilor, în scopul prevenirii și combaterii oricăror acțiuni care ar putea perturba siguranța comunității.

Acțiunile de amploare continuă, în vederea asigurării unui climat de siguranță în rândul cetățenilor, scopul acestora fiind și de a spori gradul de conștientizare asupra importanței respectării normelor legale în mai multe domenii, într-un efort comun de a menține un climat adecvat de liniște și ordine publică. (IPJ Mureș)

Lasă un comentariu