Dar din dar se face Rai!

Distribuie pe:

Centrul de zi „Sf. Mina" din Luduș a transmis, în mod public, mulțumiri deputatei Dumitrița Gliga, inspectorului școlar general Paula Dărăban și primarului Cristian Moldovan pentru că au dăruit copiilor din cadrul centrului pachete cu rechizite și dulciuri, cu ocazia deschiderii noului an școlar săptămâna trecută.

„Ce se întâmplă la Centrul de zi «Sf. Mina» este o demonstrație despre ce înseamnă dragostea față de semeni și slujirea aproapelui aflat la nevoie, în spiritul credinței creștine. Consider că ar fi foarte bine dacă acest exemplu s-ar aplica în cât mai multe locuri, pentru că este cea mai sigură modalitate de a reda societății oameni integri moral și spiritual", a declarat deputata social-democrată Dumitrița Gliga. Ea a subliniat activitatea dedicată a preotului care a înființat și coordonează acest centru. „Se cuvin cele mai onorante aprecieri pentru activitatea de aici a preotului Viorel Cengher, a cadrelor didactice și a persoanelor care se implică în educarea copiilor și în grija lor după orele de școală, și, de asemenea, pentru implicarea substanțială a Protopopiatului Ortodox Luduș și a Primăriei orașului Luduș", a adăugat deputata.

Centrul de zi „Sf. Mina" a fost înființat în anul 2010, având o capacitate de 25 de locuri, și este situat în orașul Luduș, pe strada Gării nr. 68, județul Mureș. Este coordonat de preotul Viorel Cengher și funcționează în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Luduș și Primăria orașului Luduș, fiind administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Luduș."

Aici, valoarea activității se reflectă în faptul că o mare parte din comunitate alege să se implice în mod activ în acest proces de iubire a aproapelui, fie că este vorba despre un simplu credincios care dăruiește din ceea ce are, fie despre un dascăl care își oferă din cunoștințe.

Centrul de zi „Sf. Mina" din orașul Luduș nu reprezintă doar o lucrare de filantropie, ci este și o lucrare pastoral-misionară și educațională. Prin activitatea de aici copii sunt aduși mai aproape de Biserică și li se cultivă virtuțile creștine, făcându-i astfel buni fii ai Bisericii și cetățeni responsabili ai societății românești. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu