S-a stins îndrăgitul jurnalist Ioan Ceaușescu, fondatorul SIMFEST

Distribuie pe:

Fondatorul Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST, jurnalistul Ioan Ceaușescu, a încetat din viață în timpul desfășurării celei de-a XXI-a ediții a evenimentului, la Târgu Mureș.

„Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST anunță cu mare îndurerare trecerea la cele sfinte a lui Ioan Ceaușescu, creatorul, sufletul și directorul competiției din România, care militează pentru profesionalism și pentru libertatea de exprimare a jurnaliștilor și a creatorilor din media și cinematografie. Întreaga echipă SIMFEST este profund îndurerată de vestea tristă a dispariției celui care a pornit acest festival în urmă cu 21 de ediții, la Simeria, ulterior mutat la Târgu Mureș, din pasiunea și dragostea pentru producțiile multimedia. După o luptă dificilă cu o boală necruțătoare, Ioan Ceaușescu s-a stins din viață în pace, în cursul zilei de vineri. La aceste momente dificile, întreaga echipă este alături de familia îndurerată și roagă respectarea intimității acesteia în perioada următoare de grea încercare", se arată pe pagina de Facebook a SIMFEST.

Deși decesul s-a produs în plină desfășurare a ediției din acest an a SIMFEST, programul stabilit pentru zilele de sâmbătă și duminică a continuat. „Vă invităm să celebrăm în continuare împreună excelența în film și televiziune, așa cum Ioan Ceaușescu a făcut-o pe tot parcursul vieții sale pe care a dedicat-o producțiilor și creatorilor din media și arte vizuale. SIMFEST este cunoscut și recunoscut internațional drept un model atât în privința promovării libertății de exprimare a creatorilor, cât și în cea a promovării și apărării profesionalismului în creația media. Mulți dintre creatorii premiați, de-a lungul anilor, la SIMFEST au excelat ulterior în competiții internaționale la Sibiu, Praga, Belgrad, București, Londra, Chișinău sau Tel Aviv2, subliniază sursa citată.

Înmormântarea regretatului jurnalist a avut loc ieri.

Sincere condoleanțe familiei și celor dragi!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un comentariu