Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a donat cărți și reviste românilor din Ucraina

Distribuie pe:

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) a întins, din nou, o mână de ajutor românilor din afara granițelor, care luptă pentru a menține limba română în școli și pentru a perpetua tradițiile și obiceiurile românești. De data aceasta, reprezentanții FCRCHM au fost în Slatina, Ucraina.

“Un gest de suflet pentru comunitatea românească din dreapta Tisei a avut loc recent, printr-o donație de cărți, reviste și publicații în limba română pentru elevii școlilor din zonă. Acțiunea a fost organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, cu sprijinul Editurii EDU din Târgu Mureș și al unor donatori generoși, în colaborare cu profesorul Vasile Țiple, președintele Asociației Tinerilor Români din Transcarpatia, și are ca scop sprijinirea elevilor și a școlilor românești din zonă”, au transmis cei de la forum.

Aceștia susțin că acțiunea are rolul de a “susține românii care continuă să-și păstreze limba, tradițiile și cultura, în ciuda provocărilor legate de situația regională și de război. În ciuda dificultăților, asociațiile din zonă luptă în continuare pentru a menține funcționale școlile în limba română și pentru a aduce tinerii români în contact cu țara lor de origine”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu