Noul “Îndreptar ortografic, ortoepic, morfologic și de punctuație” a ieșit de sub tipar

Distribuie pe:

Noul “Îndreptar ortografic, ortoepic, morfologic și de punctuație” (ediția a VI-a) (ÎOOP6), coordonat de academicianul Gabriela Pană Dindelegan, tocmai a ieșit de sub tipar, anunță, miercuri, Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti” al Academiei Române.

ÎOOP6 continuă tradiția “Îndreptarelor” academice elaborate de Institutul de Lingvistică din București al Academiei Române (ediția anterioară datează din 1995), fiind o lucrare esențialmente normativă, menită să ofere soluții corecte în cazurile de variație lingvistică, precizează institutul într-o postare pe Facebook.

Apărută la Editura Univers Enciclopedic, lucrarea are o largă destinație, adresându-se atât utilizatorilor specialiști, cât și celor nespecialiști, tuturor acelora care folosesc limba română în manifestarea ei orală sau scrisă - de la elevi, studenți, masteranzi, profesori la jurnaliști, editori, scriitori, traducători, juriști etc.

În cele 352 de pagini, cartea răspunde celor mai dificile întrebări normative, asigurând utilizarea corectă a limbii române literare actuale. Lucrarea, public dezbătută, a primit acordul științific din partea Comisiei academice de cultivare a limbii și a Consiliului științific al Institutului de Lingvistică “Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti” și a fost aprobată și de conducerea Academiei Române.

Lasă un comentariu