Sprijin financiar pentru cultele religioase, destinat comunităților românești din afara granițelor țării

Distribuie pe:

Prin Hotărâre de Guvern, Bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte se suplimentează cu 26,2 milioane lei, pentru achiziționarea a două imobile necesare unităților de cult românești din Franța și Italia, în vederea desfășurării de activități social-filantropice, culturale și educaționale.

Din această sumă, 18,2 milioane lei vor fi alocați Parohiei „Sf. Parascheva și Sf. Genoveva", Paris, din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, pentru achiziționarea și transformarea unui imobil într-un complex educațional, care va cuprinde o școală pentru mai multe cicluri de învățământ, o sală multifuncțională și o capelă, pentru a sprijini activitățile sociale și educaționale ale comunității românești din Franța. Colegiul românesc va găzdui un centru de excelență în discipline precum Limba Română, Matematică și Informatică, spațiul multifuncțional va include o sală de sport modernă, precum și săli adecvate organizării activităților extracurriculare.

Diferența de 8 milioane lei va fi alocată de Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în vederea achiziționării unui imobil în Roma, pentru a-l organiza într-un centru social, în care să fie găzduiți atât copiii români bolnavi care vin la tratament de specialitate la spitale de profil pediatric din Roma, cât și pe aparținătorii acestora.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu