Rusia nu se așteaptă la nimic nou de la Mark Rutte

Distribuie pe:

Rusia a declarat ieri că nu se așteaptă la “nimic nou” în politica NATO după preluarea conducerii Alianței Nord-Atlantice de către Mark Rutte, fostul premier olandez care l-a înlocuit pe norvegianul Jens Stoltenberg în funcția de secretar general.

“Îl cunoaștem bine pe dl. Rutte. Nu credem că se va întâmpla ceva nou în politica Alianței. Ne așteptăm ca Alianța Nord-Atlantică să continue să lucreze în aceeași direcție ca până acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la briefingul său de presă zilnic.

Peskov a subliniat că președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit de mai multe ori cu Rutte și că, la acea vreme, “existau speranțe de relații pragmatice, dar, la un moment dat, Țările de Jos au adoptat o poziție mai degrabă ireconciliabilă, o poziție care exclude complet orice contact cu țara noastră”.

Rutte a subliniat că “nu poate exista o securitate durabilă în Europa fără o Ucraină puternică și independentă”.

Mark Rutte a preluat funcția de secretar general al NATO într-un moment critic al războiului în Ucraina, unde forțele ruse avansează în estul țării, și cu puțin peste o lună înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

“Trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge ca națiune suverană, independentă și democratică”, a declarat el marți presei la sediul NATO din Bruxelles.

Putin a avertizat Occidentul că, dacă va permite Ucrainei să folosească arme occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva unor ținte de pe teritoriul rus, aceasta va însemna că NATO va fi “în război cu Rusia”. (surse documentare și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu