Iranul nu va lăsa fără răspuns niciunul dintre “actele criminale” ale Israelului

Distribuie pe:

Iranul nu va lăsa fără răspuns niciunul dintre “actele criminale” ale Israelului, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Nasser Kanaani, referindu-se la uciderea liderului grupării șiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, și a unui comandant adjunct al Gardienilor Revoluției în Liban, Abbas Nilforoushan.

Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost ucis vineri în loviturile israeliene asupra Beirutului, în care și-a găsit sfârșitul și liderul Hezbollah.

Intensificarea atacurilor Israelului împotriva grupării islamiste Hezbollah în Liban și a miliției houthi în Yemen a provocat temeri comunității internaționale că situația din Orientul Mijlociu ar putea scăpa de sub control și că ar putea atrage în conflict Iranul și SUA, principalul aliat al Israelului. “Suntem fermi și vom acționa într-un mod ce va fi regretat de inamic”, a declarat Kanaani în conferința de presă săptămânală, adăugând că Iranul nu caută războiul, dar nici nu se teme de el.

Teheranul, a afirmat purtătorul de cuvânt citat, urmărește îndeaproape evoluția situației împreună cu autoritățile libaneze în urma loviturilor israeliene care i-au ucis pe Nasrallah și pe Nilforoushan. (sursa documentare și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu