Iranul nu va rămâne indiferent în cazul izbucnirii unui război la scară mare în Liban

Distribuie pe:

Iranul nu va rămâne indiferent în cazul izbucnirii unui război la scară mare în Liban, a declarat ministrul de externe iranian Abbas Araghchi, informează vineri dpa.

Araghchi a făcut această declarație în timpul unei reuniuni a miniștrilor de externe la New York, a anunțat vineri ministerul său.

El a cerut de asemenea ca împotriva Israelului să fie impuse sancțiuni comerciale și privind livrările de armament. Araghchi a acuzat comunitatea internațională de lipsă de atitudine și de eșec în ceea ce privește un potențial armistițiu.

Regimul de la Teheran este considerat cel mai important susținător al mișcării șiite Hezbollah din Liban. Cu toate acestea, analiști consideră puțin probabil ca Iranul să vină în ajutorul Hezbollah chiar și în eventualitatea unui război.

Noul guvern iranian condus de președintele Masoud Pezeshkian se confruntă cu o gravă criză economică și încearcă o apropiere de Occident.

Mișcarea Hezbollah din Liban, susținută de Iran, a lansat sute de rachete și obuze asupra Israelului în ultimele zile, pe fondul intensificării tensiunilor în sudul Libanului.

Începând de luni, bombardamente intense israeliene au vizat bastioane ale mișcării șiite din sudul și estul Libanului, precum și din suburbiile de sud ale Beirutului. Loviturile israeliene s-au soldat cu sute de morți, potrivit Libanului. (Agerpres)

Lasă un comentariu