Ziua porților deschise la Castelul Bethlen din Criș

Distribuie pe:

Asociația Visit Mureș, în parteneriat cu Ansamblul Artistic Mureșul și Castelul Bethlen, va organiza în data de 28 septembrie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului 2024, evenimentul “Ziua porților deschise la Castelul Bethlen din Criș”, care va fi găzduit de Castelul Bethlen din Criș. în urma succesului de anul trecut al aceluiași eveniment

de la Castelul Degenfeld din Cuci, ne pregătim cu o zi specială și în acest an, cu o varietate de activități interesante, interactive și creative care vor oferi o experiență memorabilă pentru participanții de toate vârstele, aducând în același timp comunitatea mai aproape de patrimoniul cultural local.

Copiii se vor bucura de activități distractive și educative în cadrul cărora vor avea ocazia să confecționeze obiecte artizanale, să se joace și să învețe lucruri noi. Vor exista, de asemenea, o cameră de evadare și o vânătoare de comori, unde cei mici și cei mari își vor putea testa viteza, vigilența și dexteritatea.

Va fi proiectat un film istoric despre viața baronesei Carola Szilvássy, o personalitate marcantă a vieții culturale și sociale din Transilvania la începutul secolului trecut.

Ansamblul Artistic Mureșul va veni cu un concert de muzică și dans, cu melodii populare autentice și dansuri spectaculoase, oferind o perspectivă asupra lumii diverse a artei populare. Un alt moment special al evenimentului va fi prezența grupurilor de reconstituire a stilului de viață istoric tradițional, care vor aduce la viață patrimoniul cultural al diferitelor locuri și vor încheia evenimentul cu un spectacol de simulare a asediului unei cetăți.

Intrarea este libera, însă toți participanții sunt invitați să facă donații la fața locului, prin achiziționarea biletelor de tombolă, și a unei porții de gulaș (număr limitat!), ambele sume fiind oferite mai departe cu titlu de donație pentru conservarea și renovarea Castelului Bethlen.

Data: sâmbătă, 28 septembrie 2024, între orele 11.00 și 18.00.

Locul desfășurării: Castelul Bethlen, Criș (comuna Daneș).

Foto: facebook Castelul Bethlen-Haller

Lasă un comentariu