5 - 20 octombrie Un nou curs postuniversitar la UMFST: “Bioterorism alimentar și terorism informațional - pericole la adresa securității naționale”

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș lansează un nou curs postuniversitar, intitulat “Bioterorism alimentar și terorism informațional - pericole la adresa securității naționale”, abordând riscurile multidimensionale apărute în urma războiului din Ucraina și implicațiile războiului hibrid asupra securității naționale.

Cursul, acreditat de Ministerul Educației, este conceput pentru a răspunde nevoilor de formare ale specialiștilor și decidenților din domeniile securității și sănătății, într-un context global tot mai complex și imprevizibil. Participanții vor beneficia de un plan de învățământ care îmbină aspectele teoretice cu cele practice, esențiale pentru înțelegerea fenomenelor de securitate contemporane. Pe parcursul celor 40 de ore de cursuri și seminarii, desfășurate exclusiv online, studenții vor acumula cunoștințe care să le îmbunătățească capacitatea de reacție în situații de criză.

Printre disciplinele studiate se numără: “Bioterorism și sistemul național de securitate”, “Securitate alimentară”, “Terorismul informațional” și “Terorismul informatic”. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu