Electrica investește 21,8 milioane de euro în capacități de stocare a energiei la Fântânele, Mureș

Distribuie pe:

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis Bursei de Valori București, compania Electrica a anunțat că va derula o investiție majoră în Fântânele, județul Mureș, pentru construirea unei capacități de stocare a energiei electrice. Proiectul, în valoare totală de aproximativ 21,8 milioane de euro (fără TVA), beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 3,4 milioane de euro, obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acesta face parte din măsura de sprijinire a investițiilor în noi capacități de stocare a energiei electrice și presupune realizarea de infrastructuri esențiale precum posturi de transformare, stații de transformare și racorduri externe la Sistemul Energetic Național (SEN).

Capacitatea instalată de stocare a energiei electrice va fi de 69,93 MWh, iar investiția va contribui la stabilitatea și flexibilitatea rețelei, facilitând integrarea surselor regenerabile de energie.

„Ne bucurăm că am reușit să fim printre cei care vor accesa fondurile din PNRR pe acest pilon, un stimulent atât de necesar în contextul tranziției energetice accelerate. Aceasta realizare reprezintă încă un pas în atingerea obiectivului nostru strategic de a accesa cât mai multe fonduri nerambursabile pentru investiții," a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Acesta este al doilea proiect prin care Electrica accesează fonduri prin PNRR, după ce, în octombrie 2023, compania a obținut finanțare pentru un proiect fotovoltaic în Satu Mare, cu o capacitate de 27 MWp. Andrei Roman

Lasă un comentariu