Ladislau Bölöni, opinie sinceră despre debutul lui Mircea Lucescu în Liga Națiunilor

Distribuie pe:

Ladislau Bölöni a reacționat la debutul perfect reușit de Mircea Lucescu la echipa națională în Liga Națiunilor. Tehnicianul consideră că FRF a luat o decizie extraordinară numindu-l în funcție pe Mircea Lucescu, dar afirmă totodată că este greu de spus dacă naționala României se va putea califica la Campionatul Mondial din 2026 și că este iresponsabil ca un antrenor să garanteze pentru o calificare. “Mă bucur pentru reușita muncii sale. Cred că Federația a luat cea mai bună decizie pentru obiectul propus, calificarea la Campionatul Mondial. Eu nu pot să garantez însă că Mircea Lucescu va califica naționala. Pot afirma însă că pentru echipa națională a României soluția Lucescu este foarte bună. Misiunea lui Lucescu este să lucreze bine, ca de altfel misiunea tuturor antrenorilor. În mod normal, naționala României nu este de nivelul Lituaniei, nu vreau să jignesc, dar cred că nivelul nostru este mai ridicat decât penultima categorie din Liga Națiunilor. În Europa avem un alt cuvânt de spus. Dacă ești selecționerul echipei naționale a României este iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial. Eu nu spun lozinci obișnuite, bune pentru titluri de articole, spun ceea ce simt. Dacă ești antrenorul României nu poți să iei aceeași responsabilitate ca antrenorii Spaniei, Franței sau Germaniei. Dacă ești la nivelul naționalei României este foarte bine, bravo, în schimb necunoscutele sunt mult mai mari. Cu toate acestea, că va reuși sau nu va reuși, reafirm, Lucescu este soluția cea mai bună pentru echipa națională a României!”, a declarat Ladislau Bölöni, potrivit Fanatik.

Ciprian Tătărușanu s-a retras din fotbal!

Ciprian Tătărușanu (38 de ani) a anunțat că s-a retras din cariera de fotbalist, în slujba căruia a fost timp de două decenii ca portar. “Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele. Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs. Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte, le urez mult succes! Am început acum 30 de ani iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!”, a scris Tătărușanu, pe pagina sa de Instagram.

Cum arată cariera impresionantă a lui Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu a fost unul dintre cei mai buni, constanți și importanți jucători români din ultimii 10-15 ani. Cu aproape 600 de meciuri la nivel de seniori, are și o listă impresionantă de echipe și competiții la care a participat. A debutat în carieră la Juventus Colentina, în 2003, iar mai apoi a evoluat la echipe ca Gloria Bistrița, FCSB, Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha Club. A cucerit numeroase trofee, printre care de două ori campionatul în România cu FCSB (2013, 2014) și o dată titlul în Serie A cu AC Milan (2022). De asemenea, Tătărușanu a adunat 104 meciuri în Serie A și 66 în Ligue 1. Pentru naționala României a apărat poarta în 74 de partide și a fost titular în toate cele trei jocuri de la EURO 2016. În plan personal, Ciprian Tătărușanu este căsătorit cu Antoaneta, din 2022. Cei doi formează un cuplu de mai bine de un deceniu, din 2010, și au împreună trei copii: doi băieți și o fată.

Lasă un comentariu