Cea mai mare paradă a baloanelor cu aer cald din România va avea loc în județul Mureș

Distribuie pe:

Cea mai veche și mai mare paradă a baloanelor cu aer cald din România, care se va desfășura în satul Mătrici, comuna Eremitu din județul Mureș, în perioada 27 - 29 septembrie, a ajuns la cea de-a 18-a ediție.

Organizatorii paradei baloanelor cu aer cald promit, la această ediție, o “experiență unică” și un weekend plin de activități pentru întreaga familie.

“Atracția principală a evenimentului este, desigur, zborul cu baloanele cu aer cald, o experiență de neuitat, pe care dacă vrei să o încerci, ai la dispoziție două opțiuni: Zbor liber cu balonul: Bucură-te de priveliștile de toamnă de la înălțime cu un zbor lung, purtat de vânt! Prețul pentru zborul liber este de 800 de lei/persoană, din care 300 de lei reprezintă avansul, achitat online, iar restul sumei se plătește în numerar la fața locului; Zbor ancorat: Dacă preferi o experiență mai liniștită, balonul ancorat se ridică la o înălțime fixă, fără a părăsi zona de decolare. Zborul ancorat este ideal pentru cei care încearcă pentru prima dată zborul cu balonul”, au arătat organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor, zborul cu balonul cu aer cald depinde în totalitate de condițiile meteorologice.

“Vântul, temperatura și umiditatea joacă un rol esențial în siguranța decolării, iar condițiile se pot schimba de la un moment la altul. Condițiile pentru o decolare reușită presupun un vânt ușor, care ajută la controlul balonului, dar nu compromite stabilitatea acestuia, o temperatură moderată și umiditate scăzută, care asigură funcționarea corespunzătoare a balonului cu aer cald. Pe lângă acestea, este importantă și capacitatea de încărcare a balonului, deoarece fiecare balon poate zbura doar până la o greutate specifică. De aceea este necesară înregistrarea prealabilă și planificarea exactă a programului zborurilor. Chiar dacă nu vrei să zbori, parada baloanelor este spectaculoasă de privit de la sol”, se arată în comunicatul de presă, citat de Agerpres. În plus, în programul evenimentului se regăsesc activități și divertisment pentru toate vârstele.

Lasă un comentariu