Măsurile dispuse pentru siguranța școlară în anul de învățământ 2024-2025

Distribuie pe:

Începând cu data de 9 septembrie și până la sfârșitul anului școlar, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș asigură ordinea și siguranța publică în apropierea instituțiilor de învățământ din municipiul Târgu-Mureș, pentru protecția elevilor și a profesorilor - astfel încât școala să rămână un mediu sigur pentru educație și dezvoltare.

În baza Planului Teritorial Comun de Acțiune, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș vor monitoriza zonele adiacente celor 14 unități școlare din municipiul Târgu-Mureș avute în responsabilitate, și anume Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Liceul cu Program Sportiv “Szász Adalbert”, Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu” etc., în special în timpul sosirii și plecării elevilor de la cursuri, pentru prevenirea incidentelor și pentru a acorda sprijin, la nevoie. Anul școlar trecut au fost executate peste 150 de misiuni de asigurare a ordinii și siguranaței publice în zona unităților de învățământ, fiind la datorie aproximativ 700 de jandarmi. Dispozitivele de asigurare a ordinii publice vor fi, și în acest an, adaptate în funcție de situația operativă, pentru a asigura o intervenție promptă, dacă va fi necesar.

Ca și în anul școlar trecut, când am desfășurat aproximativ 30 de acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale în mediul școlar, la care au participat aproximativ 3.000 de elevi și profesori coordonatori, jandarmii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, alături de celelalte instituții partenere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vor desfășura acțiuni periodice de informare și prevenire a violenței școlare. În cadrul acestor activități, elevilor le vor fi oferite sfaturi pentru siguranța lor, cu exemple concrete și modalități de prevenire a incidentelor neplăcute, astfel încât școala și traseul spre școală să fie sigure.

Pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, prin aceste acțiuni preventiv-educative, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș și instituțiile partenere se vor implica activ în procesul de educare și conștientizare a pericolelor la care pot fi expuși elevii. Colaborarea cu profesorii și directorii instituțiilor va fi una strânsă pentru a facilita gestionarea eficientă a eventualelor situații ce vor apărea.

Vom elabora analize lunare privind activitățile desfășurate și vom veni în sprijinul directorilor școlari, în funcție de situațiile ivite, cu soluții concrete pentru rezolvarea lor.

Rămânem aproape de elevi, profesori și părinți și reiterăm faptul că ne pot solicita sprijinul ori de câte ori situația o impune, fie direct, fie prin intermediul numărului de urgență 112.

Vă dorim un an școlar cu multe reușite și în siguranță!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un comentariu