Papa Francisc îi critică din nou pe adulții care au animale de companie, dar nu și copii. Suveranul pontif, despre continentul Europa: “Bătrân, obosit și resemnat”

Distribuie pe:

Papa Francisc a subliniat din nou, în cadrul unei vizite în Indonezia, că mulți adulți din civilizația modernă aleg să crească animale de companie în loc de copii, relatează Fox News.

Suveranul pontif a abordat criza demografică cu care se confruntă o mare parte din civilizația modernă.

“Sunteți un exemplu pentru toată lumea, pentru toate țările în care poate, și s-ar putea să sune amuzant, aceste familii preferă să aibă o pisică sau un cățel în loc de un copil”, i-a spus liderul catolic președintelui indonezian, Joko Widodo.

Președintele indonezian, care conduce una dintre cele mai populate țări musulmane, a râs și a răspuns: “Este adevărat, nu-i așa?”

Suveranul pontif a deplâns rata scăzută a natalității în Europa și și-a anunțat sprijinul pentru politicile care încearcă să inverseze tendința.

La începutul acestui an, Reuters a raportat că Papa Francisc a vorbit la o conferință la Roma, unde s-a referit la Europa ca la un continent “bătrân, obosit și resemnat”.

“Casele sunt umplute cu obiecte și golite de copii, devenind locuri foarte triste. Nu lipsesc cățeii și pisicile. Acestea nu lipsesc. Lipsesc copiii”, a spus Suveranul Pontif.

The Times a amintit un episod din 2023, când Francisc a vorbit despre o femeie care i-a cerut să îi binecuvânteze câinele, referindu-se la acesta ca la “copilul meu”.

“Mi-am pierdut răbdarea și am certat-o, spunându-i că mulți copii sunt înfometați și tu îmi aduci un câine”, a spus el la acea vreme.

În 2022, liderul catolic a ținut prima pagină a ziarelor când a catalogat drept “egoiste” cuplurile care adoptă animale de companie în loc de copii, ca parte a unui apel de a rezolva “iarna demografică” cu care se confruntă Occidentul.

“Astăzi… vedem o formă de egoism”, a spus Papa în timp ce se adresa unei audiențe generale pe tema paternității. “Vedem că unii oameni nu vor să aibă un copil. Uneori au unul și atât, dar au câini și pisici care iau locul copiilor”.

(Sursa foto: Neneo | Dreamstime.com)

(Sursa: petscats.ro)

Lasă un comentariu