„Nostradamus" din SUA prezice cine va câștiga alegerile prezidențiale

Distribuie pe:

Allan Lichtman, istoricul supranumit „Nostradamus" al alegerilor prezidențiale din SUA, a prezis că vicepreședintele Kamala Harris va câștiga Casa Albă la scrutinul din noiembrie.

Lichtman, care se bazează pe o serie de criterii standard, a prognozat corect rezultatul tuturor alegerilor americane din 1984 încoace, cu excepția celor din 2000, când Al Gore a pierdut în fața lui George W. Bush într-un scrutin extrem de strâns.

Acum, istoricul spune că Trump este pe cale să piardă, relatează The Guardian.

După ce i-a avertizat anterior pe democrați cu privire la pericolele eliminării lui Joe Biden din cursă, Lichtman prognozează totuși că Harris va fi alesă. El a făcut predicția într-un videoclip pentru New York Times.

El spune că Harris este pe cale să îl învingă pe Donald Trump, chiar dacă democrații au renunțat efectiv la cheia valoroasă a mandatului prezidențial, unul dintre cele 13 criterii pe care istoricul le folosește pentru a determina rezultatul probabil.

„Kamala Harris va fi următorul președinte al Statelor Unite - cel puțin aceasta este predicția mea cu privire la rezultatul acestei curse", spune Lichtman, 77 de ani, la finalul unui videoclip mai puțin obișnuit, de șapte minute, care îl prezintă alergând într-un costum de atlet împotriva altor concurenți în vârstă într-o cursă de calificare pentru Olimpiada națională a seniorilor din 2025.

„Dar rezultatul depinde de voi. Așa că ieșiți și votați", adaugă „Nostradamus".

Predicțiile lui Lichtman se bazează pe un set de propoziții adevărat/fals și nu iau în considerare tendințele sondajelor.

Anterior, Lichtman s-a opus cu vehemență înlocuirii lui Biden în tabăra democrată după prestația dezastruoasă a acestuia la dezbaterea din iunie împotriva fostului președinte Donald Trump și a respins validitatea sondajelor de opinie care indicau că aceasta a afectat capacitatea lui Biden de a câștiga cursa prezidențială.

(Foto: Hepta.ro)

Lasă un comentariu