Mircea Lucescu, în vizită la tricolorii U21 înainte de meciurile decisive pentru calificare. Astăzi, România - Muntenegru

Distribuie pe:

Pentru prima dată din 2003, nici Cristiano Ronaldo și nici Lionel Messi nu au fost nominalizați pentru Balonul de Aur. Jude Bellingham se numără printre cei 30 de jucători din această cursă pentru premiu. Cristiano Ronaldo, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur, nu a primit o nominalizare nici anul acesta, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut. De cealaltă parte, Lionel Messi, câștigător pentru a opta oară în 2023 al acestui premiu și nominalizat de 16 ori în carieră, nu a fost inclus în listă, în ciuda succesului Argentinei la Copa America din acest an. Spania, campioană la Euro 2024, are șase jucători nominalizați, inclusiv pe tânărul de 17 ani, Lamine Yamal de la Barcelona, alături de Nico Williams, Alejandro Grimaldo, Dani Olmo, Rodri și Dani Carvajal, acesta din urmă câștigând și Liga Campionilor cu Real Madrid. Real Madrid are în total șapte jucători nominalizați, printre care Kylian Mbappe, recent transferat de la Paris Saint-Germain, Jude Bellingham și Vinicius Junior din Brazilia. Anglia, finalista de la Euro 2024, are, pe lângă Bellingham, cinci jucători nominalizați: Harry Kane, Bukayo Saka, Declan Rice, Cole Palmer și Phil Foden. La feminin, câștigătoarea Ligii Campionilor, Barcelona, are șase nominalizări, printre care Aitana Bonmati, câștigătoarea de anul trecut, și Alexia Putellas, dublă câștigătoare. Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2024, care va desemna cel mai bun jucător din lume, va avea loc pe 28 octombrie, la Paris.

Leo Messi și Cristiano Ronaldo nu au fost nominalizați pentru Balonul de Aur 2024

Selecționerul primei reprezentative, Mircea Lucescu, a vizitat marți seara echipa națională U21, la Centrul Național de Fotbal Buftea, după ce a încheiat antrenamentul echipei mari. Daniel Pancu, antrenorul naționalei de tineret, a fost gazda acestuia și i-a prezentat pe tricolorii U21. Mircea Lucescu le-a adresat un discurs motivațional tinerilor jucători: „Fotbalul românesc are nevoie de această calificare. Sunteți viitorul, contați, trebuie să luptați pentru această calificare. Eu vreau să promovez tinere talente, vă urmăresc, dați totul aici și veți ajunge la prima reprezentativă". Tricolorii Under 21 vor întâlni astăzi, 6 septembrie, la ora 19:30, selecționata Muntenegrului, pe stadionul din Târgoviște. Ulterior, vor călători la Tampere, în Finlanda, unde vor juca împotriva țării gazdă pe 10 septembrie, de la ora 18:00. România U21 face parte din Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Tricolorii se află în prezent pe locul doi (13 puncte) în grupă, la doar un punct distanță de liderul Elveția (14 puncte), având încă patru meciuri de disputat în drumul lor spre o calificare mult dorită.

Lasă un comentariu