Peste 43.330 de elevi și preșcolari din județ, cuprinși în programele „Lapte și corn" și „Fructe în școli"

Distribuie pe:

Peste 43.330 de elevi și preșcolari au fost cuprinși în programele „Lapte și corn" și „Fructe în școli" în cadrul programelor cu caracter social implementate prin Ministerul Educației în județul Mureș, se arată într-un document prezentat Colegiului Prefectural de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mureș, prezentat de inspectorul școlar general adjunct, Fănică Niță, citat de Agerpres.

Potrivit ISJ Mureș, pe lângă programele „Lapte și corn" și „Fructe în școli", 34 unități de învățământ au fost cuprinse în programul „Masă caldă", în anul școlar 2024-2025, iar 18.173 de preșcolari, elevi din clasele primare și gimnaziale au beneficiat de tichete sociale, cu valoare de 500 de lei.

Tot prin programele cu caracter social implementate prin Ministerul Educației, în județul Mureș au fost acordate 366.937 de burse școlare - de excelență, merit, tehnologice, sociale, pentru mame minore - elevilor din învățământul gimnazial, liceal, profesional, dual. Alți 4.712 copii au primit rechizite școlare și 153 de elevi au intrat în programul „Euro 200", pentru achiziționarea unui calculator.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat din fonduri europene, a fost accesat de 69 unități de învățământ din județul Mureș, care au beneficiat de sume de până la 250.000 de euro pe unitate, iar alte 35 de unități de învățământ sunt declarate eligibile pentru anul școlar 2024-2025.

Un alt proiect finanțat din fonduri europene, implementat în sistemul educațional preuniversitar din județul Mureș, este „ROSE", care urmărește îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor din liceele tehnologice.

Prin intermediul acestui proiect, în această săptămână, 18 unități de învățământ liceal din județ au fost dotate cu câte o tablă interactivă, patru calculatoare și o imprimantă, la care se adaugă un număr important de laptopuri primite în anii școlari anteriori.

În anul școlar 2024-2025, în județul Mureș sunt înscriși 86.869 de preșcolari și elevi.

Lasă un comentariu