Zelenski mulțumește României pentru sistemul Patriot: “Va sprijini cu adevărat poporul nostru”

Distribuie pe:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit României pentru sistemul Patriot pe care Parlamentul de la București l-a aprobat să fie transferat Ucrainei.

“Ne bazăm pe (sistemul) Patriot, pe care România se pregătește să îl transfere. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistență din partea României. Acesta este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, țara noastră, întreaga noastră regiune”, a declarat Zelenski în discursul său video pe care îl adresează compatrioților în fiecare seară.

Zelenski a spus că a avut o reuniune cu șefii de stat major cu care a discutat despre utilizarea sistemelor de apărare aeriană și despre protejarea orașelor și comunităților ucrainene și a identificat împreună cu comandanții ucraineni măsuri pentru a face mai eficiente sistemele pe care Ucraina le are deja.

“De asemenea, lucrăm pentru a obține protecție suplimentară pentru Ucraina”, a menționat liderul de la Kiev.

“Desigur, continuăm să lucrăm cu toți partenerii pentru soluții mai puternice care să ne sprijine apărarea - pentru soluții cu rază lungă de acțiune care ar putea distruge o parte semnificativă a rachetelor balistice rusești înainte ca acestea să fie lansate”, a adăugat președintele Ucrainei.

(Foto: Facebook / Volodimir Zelenski)

Lasă un comentariu