“Drumul Libertății”

Distribuie pe:

“Drumul Libertății” este proiectul care marchează o premieră pentru muzica românească, fiind primul turneu desfășurat pe șase continente, un traseu în jurul lumii ce va dura mai puțin de 30 de zile.

Realizat de doi dintre cei mai efervescenți muzicieni români, Diana JIPA - Violinist și Ștefan DONIGA - Pianist, acest tur de forță va cuprinde concerte la Bruxelles, Pretoria, Cebu, Auckland, New York și Lima, în perioada 7 septembrie - 1 octombrie 2024.

Evenimentul are scopul de a promova moștenirea culturală românească pe scena internațională prin interpretarea lucrărilor unor renumiți compozitori români sau apropiați de muzica românească, de la George Enescu și Béla Bartók la Dinu Lipatti și Dan Dediu.

“Drumul Libertății” este o explorare simbolică a libertății prin artă, reprezentând un omagiu adus împlinirii a 35 de ani de la Revoluția Română. Turneul reflectă angajamentul celor doi artiști de a purta către publicul de pretutindeni un mesaj de unitate, pace și respect pentru diversitatea culturală, într-o lume brăzdată de conflicte. Influențele culturale germane, maghiare, aromâne, italiene sau evreiești ale celor zece compozitori aleși pentru repertoriul proiectului reflectă deplin aceste valori prin includerea lor în mozaicul moștenirii culturale românești, fiecare lucrare dovedind că muzica poate crea legături istorice între culturi și națiuni.

Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir - program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un comentariu