Ciprian Dobre a căzut în dizgrația conducerii centrale a PNL. Aflat în pensie, Dorin Florea susține că a fost rechemat să salveze partidul

Distribuie pe:

Ieri dimineață, Dorin Florea a postat pe pagina sa oficială de Facebook o înregistrare video de aproximativ 3 minute în care se referă la oferta primită din partea conducerii centrale a PNL de a prelua organizația județeană Mureș și de a candida la alegerile parlamentare din partea acestui partid.

“Într-adevăr, am fost contactat de lideri ai Partidului Național Liberal. Am fost contactat chiar la Târgu Mureș de domnul Hava”, a spus Florea. El a precizat că Mircea Hava, cel care a fost desemnat de conducerea centrală a partidului să coordoneze, începând din 12 august, organizația PNL Mureș, l-a căutat având în vedere rezultatele slabe ale liberalilor mureșeni.

“Vizavi de rezultatele proaste obținute de Partidul Național Liberal în alegerile trecute, au putut constata că le-am oferit o variantă foarte bună, de candidați experimentați și oameni cu șanse să câștige primăria, consiliul județean și mare parte din consiliul local. Datorită ambițiilor personale și a unui management cât se poate de prost, care nu e numai de acum, s-au obținut rezultatele respective”, a spus Florea.

La alegerile locale din 9 iunie 2024, el a avut o înțelegere cu PSD. Florea a candidat independent, fiind susținut de PSD, iar trei dintre apropiații săi, printre care și Claudiu Maior, au candidat pe locuri eligibile pe lista PSD la consiliul local Târgu Mureș. În urma votului pentru Consiliul Local Târgu Mureș, PSD a obținut 6 mandate, iar PNL a obținut 3 mandate de consilier local.

Florea a precizat că se gândește “cu foarte multă implicare” la oferta primită de la conducerea centrală a partidului. El a spus că a mai făcut acest lucru și a refăcut conducerea partidului, ajutându-l să fie primul partid românesc din județ. Cel mai probabil, el s-a referit la perioada 2014-2016, când a fost copreședinte al PNL Mureș. El a intrat în PNL Mureș în urma fuziunii cu PD-L, partid în care a fost coleg cu Mircea Hava, actualul coordonator al liberalilor mureșeni.

În urma apariției acestui mesaj al fostului primar din Târgu Mureș, am discutat cu mai mulți liberali. Chiar și cei care sunt împotriva actualei conduceri a filialei, reprezentată de Ciprian Dobre și apropiații acestuia, s-au arătat dezamăgiți dacă partidul va fi dat pe mâna lui Florea. “Una e să candideze de la noi, alta e să îi dai tot partidul pe mână. Nu e ok. Nu e ok nici cum e acum, dar nici cu Florea”, au spus liberalii care doresc să rămână anonimi. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu