Grădina Zoologică din Târgu Mureș împlinește anul acesta 60 de ani

Distribuie pe:

László Rend a fost inițiatorul acestei instituții și în jurul său s-a adunat un grup de voluntari și specialiști entuziaști care au contribuit la crearea nucleului inițial al grădinii zoologice, acesta ocupând atunci o suprafață de 600-700 de metri pătrați. La deschiderea porților, în 23 august 1964, întreaga populație de animale consta în 3 lupi, 2 urși, 2 mistreți, 2 fazani și o căprioară. În 1965, suprafața grădinii zoologice a fost extinsă la 20 de hectare, iar ulterior a ajuns la dimensiunea actuală de 40 de hectare. În prezent, grădina zoologică găzduiește aproximativ 1.000 de animale, reprezentând peste 150 de specii locale și exotice. Este cea mai mare grădină zoologică din țară și singura care se mândrește cu elefanți, girafe și giboni cu mâini albe.

Deși aniversarea ar fi fost în 23 august, sărbătorirea zilei de naștere va avea loc vineri, 30 august 2024, deoarece am dorit să sărbătorim împreună cu orașul în cadrul Vâltoarei Mureșene. Pe 30, grădina zoologică va fi deschisă toată ziua cu program normal, dar se va redeschide și la ora 20.00 pentru o sărbătoare de seară. Programul aniversar este gratuit, iar grădina zoologică va fi deschisă până la miezul nopții, ultima intrare fiind la ora 23.00. În timpul programului gratuit, de seară, plănuim să hrănim animale carismatice, care sunt active noaptea, deoarece hrănirea lor este o experiență interesantă seara târziu (21.00 porci spinoși indieni, 22.00 elefanți și girafe, 23.00 lei). De asemenea, va exista posibilitatea de a vizita Muzeul Grădinii Zoologice. MEANDTHEBOY, în parteneriat cu KULT Fest, va asigura atmosfera cu muzică house, disco și funky în zona copacul cu eșarfe, și va exista și posibilitatea unui picnic nocturn, desigur, cu gustări aduse de acasă.

De asemenea, va avea loc o prezentare de dans la grădina zoologică, cu dansuri acrobatice contemporane și de jazz ale Asociației Navarra Dance, la ora 20.30.

Proiecțiile de film obișnuite vor continua, de asemenea, cu un film mut în amfiteatrul de pe Platoul Cornești ,dar vor fi și filme seara în unul dintre pavilionele grădinii zoologice.

Cel mai important obiectiv al Grădinii Zoologice Târgu Mureș este acela de a oferi cele mai bune condiții pentru animale, ceea ce înseamnă că bunăstarea animalelor este obiectivul nostru principal, pe care încercăm să îl combinăm cu o experiență cât mai variată și unică pentru vizitatori. De aceea, evenimentele pe care le planificăm nu sunt doar distractive, dar sunt și o oportunitate de a înțelege și aprecia mai bine animalele care trăiesc alături de noi.

Cea de-a 60-a aniversare a grădinii zoologice este un moment special de sărbătorit. Sperăm că mulți dintre dumneavoastră ni se vor alătura în această seară specială pentru a sărbători împreună trecutul, prezentul și viitorul grădinii zoologice.

Lasă un comentariu