“Târgu muzical”, un arc peste timp

Distribuie pe:

“Târgu muzical”, un nou turneu de concerte interdisciplinar (muzică barocă și contemporană, scenografie și proiecție multimedia), în orașele-târg ale României.

Proiectul, implementat de Asociația Klavier ART și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, are ca scop principal introducerea publicului tânăr într-un univers cultural divers, la granița dintre vechi și nou, concret și abstract, în care muzica se asociază cu scenografia și proiecția multimedia.

În perioada 8-19 septembrie, în sălile de spectacol din cele 9 orașe din 8 județe ale României care încep cu toponimul “Târgu”: Târgu Bujor, Târgu Cărbunești, Târgu Frumos, Târgu Jiu, Târgu Lăpuș, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târgu Ocna și Târgu Secuiesc, într-un design inedit, se vor auzi compoziții ale lui Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Georg Philipp Telemann și Marius Sireteanu (compoziție în primă audiție absolută), în interpretarea violonistului Andrei Mihail Radu, a flautistului Ion Negură și a pianiștilor Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, alături de scenografia și conceptul multimedia al Mariei Păun. Prin intermediul acestui proiect, organizatorii își doresc să pună în valoare ramuri ale artei și spații puțin valorificate în ultimii ani, marcând o premieră pentru orașele-târg.

Turneul de concerte este organizat de Asociația Klavier ART în parteneriat cu Colegiul Național de Artă Târgu Mureș.

“Sunetul muzicii clasice va fi pus în valoare printr-o formă de expresie contemporană, creându-se o punte care unește arta clasică cu arta secolului XXI. Astfel, se dorește recrearea “menestrelilor” sub formă contemporană, revitalizând viața cultural-muzicală a orașelor în care au loc concertele. Ne dorim, prin intermediul acestui concept, ca muzica barocă și contemporană, scenografia și proiecția multimedia să creeze un arc peste timp, la îmbinarea dintre vechi și nou, într-o sinteză artistică a concretului și abstractului.” - Corina Răducanu, pianistă, Asociația Klavier ART.

În Târgu Mureș, evenimentul se va desfășura la Colegiul Național de Artă în 13 septembrie 2024, ora 12.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Lasă un comentariu