ȘTIRI EXTERNE

Distribuie pe:

Thailanda: Șase persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut

Cel puțin șase persoane au murit și peste 20 au fost spitalizate în Thailanda după ce au consumat alcool produs artizanal, au anunțat miercuri autoritățile, informează AFP.

Decesele au avut loc în principal în districtul Khlong Sam Wa din nord-vestul Bangkokului, unde autoritățile au găsit 19 puncte ilegale de vânzare a alcoolului, pe marginea drumului, au explicat serviciile guvernatorului capitalei.

Thailanda, o țară majoritar budistă, are o legislație strictă în ceea ce privește alcoolul, limitând vânzarea la anumite ore ale zilei și interzicând-o în timpul sărbătorilor religioase.

Aceste reguli sunt însă acuzate că alimentează o piață neagră de alcool ieftin, periculos pentru sănătate și fabricat în minidistilerii clandestine care înfloresc în toată țara.

Băutura vândută pe sub mână nu este realizată pe bază de etanol, ci de metanol, un alcool mai puternic care provoacă orbire, leziuni hepatice și, uneori, moartea.

Marea Britanie: S-a triplat cantitatea de droguri confiscată pe aeroporturi

Cantitatea de canabis confiscată pe aeroporturile din Regatul Unit de la contrabandiști care transportau drogul în bagaje s-a triplat în mai puțin de un an, au comunicat oficiali citați miercuri de dpa.

În 2024, s-au descoperit până acum pe aeroporturile britanice circa 15 tone de canabis, față de cinci tone în întreg anul trecut și două tone în 2022.

În 2023, au fost arestați în total legat de aceste incidente 136 de suspecți, iar anul acesta 378, au menționat reprezentanți ai NCA, agenția națională britanică de combatere a criminalității organizate.

Germania: Poliția a ucis un bărbat înarmat cu cuțite

Un bărbat suspectat că a atacat cu cuțite trecători la Moers, în vestul Germaniei, a fost ucis marți, la câteva zile după un atac sângeros cu cuțitul la Solingen, un oraș din apropiere, a anunțat poliția germană, informează AFP.

Serviciile de urgență au fost apelate în jurul orei 14.45 (12.45 GMT), marți, și au fost informate că un bărbat “a agresat și amenințat mai mulți trecători” în oraș, a declarat poliția din Duisbourg, într-un comunicat.

Agenții de poliție au putut localiza un suspect german de 26 de ani care “i-a atacat cu două cuțite în mâini”, a precizat poliția.

Polițiștii au tras asupra bărbatului, care “a fost rănit mortal”, dar nicio altă persoană nu a fost rănită.

Acest incident survine în condițiile în care Germania este în stare de alertă după ce trei persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite în timpul unui atac cu cuțitul survenit vineri în timpul unui festival stradal la Solingen, la circa 45 de kilometri de Moers. Un sirian de 26 de ani, suspectat de legături cu gruparea Stat Islamic, ar fi comis atacul.

SUA: Doi morți pe un aeroport după explozia anvelopei unui avion

Doi angajați ai companiei americane Delta și-au pierdut viața marți după ce o anvelopă a unui avion Boeing 757 a explodat în timpul unor lucrări de mentenanță pe aeroportul internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, statul american Georgia, transmit EFE și Reuters.

Compania a confirmat, într-un comunicat, că doi angajați, cărora nu le-a indicat numele, au murit și că un al treilea a fost grav rănit în explozia petrecută în cursul dimineții.

Detaliile accidentului nu sunt cunoscute.

Acesta s-a produs când o anvelopă a explodat în timp ce era scoasă de pe roata unui avion Boeing 757-232 în atelierul de mentenanță. Avionul sosise duminică de la Las Vegas, conform postului local WSB-TV, care citează informațiile de zbor.

Compania Boeing trece printr-unul dintre cele mai nefericite momente din istoria sa în urma unei serii de accidente legate de probleme grave de calitate la avioanele sale.

Printre cele mai recente incidente se numără cel de la începutul acestui an, când panoul care acoperea o ușă de urgență a unui Boeing 737 Max-9 al companiei Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului.

Rusia respinge discuțiile despre pace și va continua lupta în Ucraina

Kremlinul a respins miercuri discuțiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre un plan pe care îl are pentru a pune capăt războiului și a declarat că Rusia va continua ceea ce numește “operațiunea militară specială” din Ucraina, relatează AFP.

Zelenski a declarat marți că le va prezenta planul - ale cărui detalii complete nu le-a dezvăluit public - președintelui american Joe Biden și cei doi potențiali succesori ai săi. El a precizat

într-o conferință de presă că incursiunea de trei săptămâni a Kievului în regiunea Kursk din Rusia face parte din planul său, dar că acesta include și alți pași, pe fronturile economic și diplomatic.

“Nu este prima dată când auzim astfel de declarații de la reprezentanți ai regimului de la Kiev. Suntem conștienți de natura acestui regim de la Kiev”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre planul lui Zelenski. “Continuăm operațiunea noastră militară specială și ne vom atinge toate obiectivele”, a adăugat el. (Agerpres)

Lasă un comentariu