Arc peste timp

Distribuie pe:

Ziua confruntării celei mari a sosit. Pe 28 august, la ora 2.40 dimineața (ora Marii Britanii), înotătorul roman Avram Iancu a pornit din Shakespeare Beach într-o cursă-eveniment, Dubla traversare a Canalului Mânecii, o încercare destinată doar celor aleși. “Vreau să marchez acest ARC PESTE TIMP în același loc. Simt că pot și este singurul înot, în acest an, care îmi poate aduce emoția necesară fericirii, indiferent de rezultat. Mă întorc în locul care m-a consacrat. În plus, dedic acest efort, în exclusivitate, marelui meu înaintaș Avram Iancu, eroul nostru național. Este Anul oficial Avram Iancu, împlinindu-se 200 de ani de la nașterea sa și 10 ani de carieră pentru mine. Simțind că inimile voastre vor bate alături de inima mea, ce va fi mult încercată în cele 36 de ore de înot, voi căpăta putere. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, spune înotătorul român.

Alături de Avram Iancu în temerara cursă care a fost prea mult pentru un mare număr de înotători de top (doar 37 au reușit performanța pe care o încearcă timp de 36 de ore înotătorul român) vor fi desemnați doi observatori oficiali, din partea organizatorilor (Channel Swimming & Pilot Federation), pentru a monitoriza acest înot istoric și pentru a înainta documentația necesară ratificării acestuia.

Pentru cei 59.000 de urmăritori ai paginii sale de Facebook, echipa lui Avram Iancu va intra în live la cele mai importante momente ale încercării.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este partener media al evenimentului. (uzpr.ro)

Lasă un comentariu