Va candida Dorin Florea pe listele PNL Mureș?

Distribuie pe:

Luni după-amiază a avut loc ședința Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Mureș, în cadrul căreia președintele filialei județene a adus în discuție eventuala candidatură a fostului primar al municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, pe listele PNL Mureș. Conform surselor noastre, s-a discutat faptul că Dorin Florea ar fi impus de conducerea centrală a partidului pe primul loc al listei de candidați pentru Senat.

Aceleași surse ne-au declarat că președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a menționat în ședință că i s-a sugerat de către coordonatorul politic al filialei mureșene, eurodeputatul Mircea Hava, să îl reprimească pe Dorin Florea în partid și să îl propună pentru un loc eligibil la alegerile parlamentare din toamnă, având în vedere rezultatul bun obținut de acesta la alegerile locale din 9 iunie.

Dorin Florea a candidat independent pentru funcția de primar și a obținut 18.038 de voturi (29,49%). Candidatul susținut de PNL, independentul Horațiu Suciu, a obținut 4.114 voturi (6,73%).

Dorin Florea a mai fost membru PNL în perioada 2014-2016. El a dobândit această calitate în urma fuziunii dintre PD-L, partid al cărui membru era, și PNL.

În cadrul ședinței liberalilor de la începutul acestei săptămâni, fiecărui participant i s-a cerut să își exprime punctul de vedere cu privire la această candidatură. Cei care au luat cuvântul s-au exprimat împotriva primirii lui Dorin Florea în partid.

Ieri, i-am solicitat eurodeputatului Mircea Hava, coordonatorul PNL Mureș, un punct de vedere cu privire la aceste informații. Până la ora închiderii ediției, acesta nu a răspuns solicitării noastre.

Surse din cadrul PNL Mureș susțin că discuția din ședința BPJ de luni este doar o “petardă de fum” și că nu cred că o astfel de discuție ar fi avut loc cu reprezentanții conducerii centrale a

partidului. Cui folosesc astfel de “fumigene”, vom vedea. Un lucru este însă cert: decizia finală privind locurile pe listele de candidați ai PNL din județul Mureș pentru Parlamentul României se va lua la București, indiferent de ce vor decide liberalii mureșeni în cadrul ședințelor forurilor de conducere convocate pentru 5 septembrie. Aceștia sunt convocați joia viitoare, în cadrul Biroului Politic Județean, Consiliului Director Județean și Consiliului de Coordonare Județeană, pentru a aproba candidații la alegerile pentru Parlamentul României. Liberalii care doresc să se înscrie în această cursă internă au termen până astăzi, inclusiv, să își depună candidatura.

Pe 12 august, Biroul Politic Național al PNL a decis ca “organizațiile cu rezultate mai puțin satisfăcătoare (la alegerile din 9 iunie - n.r.) să desemneze noi coordonatori”. Astfel, conducerea PNL Mureș este acum coordonată de eurodeputatul Mircea Hava. În ceea ce privește listele pentru alegerile parlamentare, purtătorul de cuvânt al PNL a fost cât se poate de clar: filialele cu probleme, printre care și Mureșul, vor trebui să aibă o discuție prealabilă cu conducerea națională a partidului înainte de orice validare internă la nivel local. “Nu vor trebui să-și valideze listele împreună cu conducerea, ci vor trebui să poarte o discuție inițială, înainte de demararea acestei proceduri de desemnare a candidaților, cu conducerea partidului. (...) Înseamnă că ele vor fi ajutate pentru a lua măsuri mai bune și a se pregăti pentru campaniile electorale care urmează”, a afirmat Ionuț Stroe.

El a menționat că pentru aceste liste vor conta rezultatele obținute de filiale la alegerile din 9 iunie.

“Atributul validării finale a acestor liste aparține Biroului Politic Național și, acolo unde vor fi situații, vă dați seama că vor fi corectate sau îmbunătățite”, a completat liberalul, citat de Agerpres.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu