Festivalul ProEtnica din Sighișoara, inclus în Manualul de Educație Socială din clasa a VI-a

Distribuie pe:

Festivalul Intercultural ProEtnica din Sighișoara a fost inclus în Manualul de Educație Socială de clasa a VI-a ca model cultural-educațional “care promovează România drept stat-model pe plan european în ceea ce privește protecția minorităților naționale”.

“O recunoaștere firească a valorilor pe care le promovează Festivalul ProEtnica și Sighișoara este prezentarea acestora, pe parcursul a trei pagini, în Manualul de Educație Socială pentru clasa a VI-a, apărut la Editura Sigma, în anul 2023. Multi și pluriculturalitatea, Promovarea incluziunii sociale, Solidaritate și dialog intercultural, Societatea interculturală - toate sunt exemplificate prin aspecte și teme pe care le aduce în atenție, an de an, festivalul care animă, la final de august, orașul de pe Târnava Mare. Concluzia autorilor este următoarea: «ProEtnica promovează România drept stat-model pe plan european în ceea ce privește protecția minorităților naționale»“, se arată pe site-ul Festivalului Intercultural ProEtnica.

Festivalul Intercultural ProEtnica este organizat, începând din anul 2001, la inițiativa Asociației Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (IBZ) din Sighișoara, cu sprijinul mai multor instituții și organizații locale și naționale.

În acest an, în perioada 28 august - 1 septembrie, se desfășoară ediția a XX-a, o ediție jubiliară, care se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Lasă un comentariu