Geoană: “Nu mai este mult și voi anunța oficial”

Distribuie pe:

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, a declarat că decizia sa privind candidatura la prezidențială este luată la nivel personal, însă anunțul oficial va fi făcut în momentul încetării mandatului la NATO, adică în zilele următoare.

“Pot să spun ceva - (...) trebuie să fii onest cu oamenii, nu trebuie să te învârți în jurul cozii prea mult - la nivel personal decizia mea este luată. La nivel politic și instituțional trebuie să respect regula jocului la NATO și anunțul formal, oficial, am să-l fac în clipa în care termin mandatul meu și acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare. (...) Adică la nivel personal, lucrurile sunt clare, sunt liniștit, sunt hotărât, sunt determinat, dar din punct de vedere al unui anunț formal, oficial, și tot ce înseamnă intrarea în următoarea etapă trebuie să mai așteptăm câteva zile, nu mai este mult și voi anunța oficial în clipa în care voi termina mandatul la NATO. Așa am promis, așa am spus, așa este corect”, a spus Geoană, duminică, la Digi 24.

El admite că decizia privind intrarea în cursa pentru Cotroceni nu este una ușoară.

“Este o decizie care implică la nivel personal, de familie, de prieteni, de oamenii care mă susțin, un anumit grad de responsabilitate - nu te joci cu lucrurile astea. (...) Am vorbit cu foarte, foarte multă lume, am mers mult prin țară, prin diasporă, am vorbit cu antreprenori, am vorbit cu oameni simpli, am vorbit cu românii și cu româncele din toată țara și din diasporă și cred că în clipa de față, România și românii și româncele suntem pregătiți pentru o schimbare adevărată”, a precizat el.

Întrebat în cât timp ar putea face anunțul privind candidatura la prezidențiale, el a răspuns că “este o chestiune de bucătărie internă (...), lucrurile sunt discutate la nivelul conducerii NATO, la nivelul viitoarei conduceri a NATO”.

“În clipa în care lucrurile vor fi clare, voi face un anunț public. (...) Nu am fugit de un răspuns, pentru că nu se face chestiunea asta, e o poziție foarte importantă, înseamnă multă răspundere, nu poți să intri într-o campanie în condițiile în care ai o poziție atât de importantă internațională, dar lucrurile se așază și, repet, pentru mine, la nivel personal, la nivel de motivație, de înțelegere a nevoilor României, cred că România este pregătită pentru o schimbare importantă”, a adăugat Mircea Geoană.

În opinia sa, aceste alegeri prezidențiale sunt probabil cele mai importante pe care le-a avut România “în ultimii, dacă nu 35, măcar 20 de ani”.

“Cred că întrebarea fundamentală la aceste alegeri este ce viitor alegem pentru România. (...) Sper din toată inima ca toți românii și româncele, alte etnii, tot ce înseamnă diaspora românească să vină în număr foarte mare la vot, pentru că se decide viitorul nostru, nu pentru 5 ani sau 10 ani, pentru un președinte sau pentru un guvern, două sau cinci, ci pentru multe, multe generații de acum, și cred că este cea mai importantă alegere pe care o avem de făcut în ultimii 20 de ani sau mai mult”, consideră Geoană. (Agerpres)

Lasă un comentariu