Temperaturi mai ridicate decât cele normale, până în 23 septembrie

Distribuie pe:

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni, iar regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 26 august - 23 septembrie 2024.

Astfel, în săptămâna 26 august - 2 septembrie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile vestice, iar precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând extremitatea de sud-est a teritoriului, unde se estimează a fi ușor excedentare.

În săptămâna 2-9 septembrie 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în toate regiunile, în timp ce regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Estimările meteorologice pentru perioada 9-16 septembrie arată că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în cele sud-vestice.

În ultima săptămână de prognoză - 16-23 septembrie 2024 - mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval în toată țara. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării. (Agerpres)

Lasă un comentariu