Primăria Târgu Mureș: Pentru anul școlar 2024-2025, activitatea la Colegiul Național “Unirea” va continua fără modificări

Distribuie pe:

Miercuri seara, după ora închiderii ediției noastre, Primăria municipiului Târgu Mureș, prin Serviciul de Relații Interne și Internaționale, a transmis un comunicat de presă referitor la situația Colegiului Național “Unirea”. Comunicatul de presă a fost trimis după încheierea întâlnirii dintre primarul Soós Zoltán și inspectorul școlar general Paul Dărăban, întâlnire care a avut loc la sediul ISJ Mureș.

Redăm mai jos comunicatul de presă al Primăriei Târgu Mureș:

“În contextul înștiințării transmise de Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania către Colegiul Național «Unirea» privind necesitatea eliberării clădirii situate în strada Mihai Viteazul nr. 15, pentru a permite demararea lucrărilor de consolidare a corpului C1, dorim să informăm opinia publică asupra următoarelor aspecte:

Municipiul Târgu Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar și conducerea Colegiului Național «Unirea», caută soluții pentru ca activitatea educațională a elevilor și cadrelor didactice să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pentru anul școlar 2024-2025, activitatea la Colegiul Național “Unirea” va continua fără modificări.

Totodată, așteptăm ca Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania să transmită documentele necesare către UAT Târgu Mureș pentru inițierea procedurilor de obținere a autorizărilor necesare consolidării clădirii situate pe strada Mihai Viteazul nr. 15, incluzând studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Educația este una dintre prioritățile administrației Soós. În ultimii 4 ani s-au alocat peste 100 milioane lei pentru reabilitarea clădirilor, refacerea și modernizarea terenurilor de sport și modernizarea instrumentelor didactice. În 2024, bugetul alocat pentru reparațiile școlilor a fost de 14.8 milioane de lei”.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu