Festivalul Intercultural ProEtnica din Sighișoara, sub înaltul patronaj al președintelui României

Distribuie pe:

Ediția a XX-a a Festivalului Intercultural ProEtnica, care va avea loc în perioada 28 august - 1 septembrie, în Cetatea Medievală Sighișoara, se desfășoară sub înaltul patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis.

În data de 25 martie, președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj pentru trei evenimente programate în acest an, Întâlnirea Internațională a Sașilor, care a avut loc în perioada 2 - 4 august, la Sibiu, ProEtnica 2024 - Festivalul Intercultural Sighișoara, ediția a XX-a, care urmează să se desfășoare în perioada 28 august - 1 septembrie în Cetatea Medievală din Sighișoara, și Festivalul de film antropologic Astra Film Festival, ediția 31, și Astra Film Junior, care se vor desfășura în perioada 20-27 octombrie, la Sibiu.

“Festivalul Intercultural ProEtnica, devenit o frumoasă tradiție a întâlnirii dintre etnii și culturi în România, este organizat de Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii. Manifestarea oferă minorităților naționale din România un cadru propice pentru prezentarea și cultivarea identităților lor culturale, în spiritul european al unității în diversitate”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Documentul de recunoaștere a fost înmânat, în data de 8 iulie, la Palatul Cotroceni, de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor, președintelui Asociației Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz), Volker Reiter, organizatorul Festivalului ProEtnica.

Centrul Internațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz), organizatorul Festivalului ProEtnica Sighișoara, a anunțat că Festivalul Intercultural ProEtnica din acest an va reuni reprezentanți ai celor 20 de etnii din România și reprezintă, astfel, o “agora a dialogului intercultural cu valoare de unicat” în țara noastră. (Agerpres)

Lasă un comentariu