Școala de vară dedicată tinerilor din parohia Băița a ajuns la cea de-a șasea ediție

Distribuie pe:

Postul Adormirii Maicii Domnului ne adună pe toți, cu mic, cu mare, pentru a-i aduce laudă Maicii Sfinte, prin participarea, seară de seară, la slujba Paraclisului. Pentru tinerii din parohia Băița este o perioadă mult așteptată datorită organizării Școlii de vară, sub titlul generic “Ne rugăm, învățăm și ne distrăm”, proiect devenit deja o tradiție. În fiecare seară, tinerii s-au adunat la rugăciune, cântând și citind la strană răspunsurile la slujba Paraclisului Maicii Domnului. Totodată, la orele după-amiezii, începând cu data de 7 august, cei mici au participat la diferite activități sportive, educative, ludice și artistice care le-au întărit trupul, mintea și sufletul și i-au apropiat mai mult de Biserică.

Activitățile preferate au fost jocurile de “supraviețuire”, turnurile jenga, scaunele muzicale, coordonarea membrelor, concursurile de cunoștințe generale sau focul de tabără. Ca în fiecare an, ajutat fiind de meșterul popular Costinaș Elena și de cei nouă voluntari, am organizat un atelier de pictură de icoane pe sticlă, care, după truda tinerilor zugravi, au fost sfințite, urmând să împodobească locuințele lor sau ale bunicilor. În fiecare seară, copiii au primit ca recompensă dulciuri, prescură, suc și fructe sau produse de sezon.

Încheierea Școlii de vară a avut loc în ziua Praznicului Adormorii Maicii Domnului, prin participarea la Sfânta Liturghie, după care tinerii au susținut un moment artistic în care au recitat poezii în cinstea Maicii Sfinte. La final, i-am premiat pe toți participanții mici și mari, oferindu-le diplome și pachete cu dulciuri. De asemenea, voluntarilor le-am dăruit diverse cărți religioase. Îi mulțumim Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru aceste momente de neuitat și dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. paroh Vasile Antoniu Rusu

Lasă un comentariu