ANSVSA a dispus intensificarea controalelor în minivacanța de Sfânta Maria

Distribuie pe:

Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale în minivacanța de Sfânta Maria, prin intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Scopul acțiunii este protejarea sănătății consumatorilor, în contextul unei afluențe mari de turiști și a creșterii rulajului de marfă pentru unitățile din industria alimentară din zonele de agrement și localitățile de interes turistic.

La aceste acțiuni de control participă, alături de medicii veterinari, și inspectori de specialitate din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene/ Municipiului București și a circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Principalele aspecte vizate sunt: verificarea respectării cerințelor de igienă la nivelul spațiilor

utilizate pentru depozitarea, prepararea, prelucrarea și comercializarea produselor alimentare, a cerințelor de igienă și sănătate privind personalul lucrător, verificarea respectării cerințelor privind materiile prime și ingredientele, produsele alimentare prelucrate, programele de autocontrol, trasabilitate și evitarea de practici frauduloase.

Echipele de inspectori vor efectua controale la festivaluri, la evenimente (târguri de vară, pelerinaje la așezămintele de cult, hramuri bisericești), la manifestări culturale cu specific gastronomic și în toate stațiunile de pe litoralul Mării Negre, pentru realizarea dezideratul propus, zero toxiinfecții alimentare.

Numărul de Call-Center al ANSVSA este 0800.826.787, unde se pot face sesizări și se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice rețea de telefonie.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu