Internarea persoanelor vârstnice într-un centru de îngrijire și asistență

Distribuie pe:

Ancheta socială

Persoana vârstnică aflată într-o situație de risc din punct de vedere socio-medical și dorește întocmirea unei anchete sociale privind internarea într-un centru de îngrijire și asistență trebuie să completeze o cerere însoțită de o serie de documente care atestă gradul de dependență a persoanei sau nevoia de servicii de îngrijire instituționalizată, în conformitate cu legislația în vigoare.

Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș realizează evaluarea pentru persoanele care îndeplinesc următoarele criterii: au vârsta legală de pensionare; au domiciliul în Municipiul Târgu Mureș; nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii; nu au familie sau nu se află în întreținerea unei sau unor persoane obligate la aceasta, potrivit dispozițiilor legale în vigoare; nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare; nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată; se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale, din cauza bolii ori a stării fizice sau psihice.

Evaluarea inițială a DAS Târgu Mureș demarează în momentul în care există următoarele acte: cererea privind întocmirea anchetei sociale în vederea internării într-un centru de îngrijire și asistență care să conțină următoarele: nume, prenume, adresă, număr de telefon și semnătura persoanei solicitante, precum și data efectuării cererii; actul de identitate (în copie); cuponul de pensie (în copie); recomandările și/sau evaluările medicului de familie/medicului specialist (în copie); adeverința medicală/certificatul medical (în copie); alte acte (după caz).

Cererea tip, completată de către persoana vârstnică sau de către reprezentantul acestuia/membru de familie/altă persoană, după caz, în situația persoanei vârstnice nedeplasabile, se va depune la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 9, camera 8 (Registratură) sau online la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro.

Cererile însoțite de documentele necesare stipulate mai-sus vor fi preluate de inspectorii Compartimentului de Asistență Persoane Vârstnice.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu