De Sfânta Marie Mare, au debutat cursurile “Universității de Vară” de la Izvoru Mureșului

Distribuie pe:

În 15 august, când am sărbătorit “Adormirea Maicii Domnului”, a devenit deja o obișnuință ca participanții la “Universitatea de Vară” de la Izvoru Mureșului să ia parte la Liturghia arhierească care a avut loc la Mănăstirea Izvoru Mureșului (jud. Harghita) cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, care mai este denumită și “Mănăstirea Românilor de Pretutindeni”. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Părinte Andrei Moldovan, Episcopul Harghitei și Covasnei, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, PS Ieronim, Episcopul Daciei Felix, PS Galaction al Alexandriei și Teleormanului, PS Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei și PS Naum, Episcop de Ruse (Bulgaria).

În acest an, la “Universitatea de Vară” de la Izvoru Mureșului sunt prezenți români care trăiesc în afara granițelor, care au venit din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, alături de tineri veniți din toată țara, în special din zona Transilvaniei.

Deschiderea oficială a ediției din acest an a “Universității de Vară” a avut loc joi, 15 august a.c., la ora 15.30, la “Complexul Sportiv Național” Izvoru Mureșului.

Cea de-a XXI-a ediție a “Universității de Vară”, ale cărei cursuri au loc în perioada 15-20 august 2024, este organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (București), Centrul European de Studii Covasna-Harghita (Sf. Gheorghe), Centrul European de

Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (București), Centrul de Cercetări și Strategii Regionale (Târgu Mureș) și Asociația Răsăritul Românesc (Chișinău), cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei.

Aurel RAȚIU

Izvoru Mureșului, 15 august 2024

Lasă un comentariu