Saschiz: A 3-a ediție a taberei artistice “Legături”

Distribuie pe:

În perioada 18-24 august, comuna Saschiz va găzdui o nouă ediție a Taberei de rezidențe artistice și de cercetare în artele spectacolului - LEGĂTURI, un eveniment cultural de excepție, menit să unească arta, patrimoniul și comunitatea într-un decor idilic. Acest eveniment, devenit deja o tradiție, promite să aducă împreună artiști emergenți și consacrați din România și Franța, într-un mediu creativ și inspirator.

Pe parcursul a șase zile, participanții vor avea ocazia să se cufunde într-un univers artistic complex, unde vor fi ghidați de mentori de renume în ateliere dedicate expresivității corporale, tehnicii vocale, animației și modelajului. De asemenea, vor avea parte de șansa de a stabili legături cu alți artiști, de dezbateri pe teme de interes, mentorat artiști și branding personal.

Anul acesta, tabăra își deschide porțile nu doar pentru participanți, ci și pentru comunitatea locală și turiști, oferindu-le acces gratuit la o serie de evenimente culturale deosebite. Printre acestea se numără expoziția foto și picnic cultural “Vieți de vie”, susținută de Cristina Chiriac și Flori de ie, pe 18 august, la ora 15:00, la Cetatea de refugiu din Saschiz. Tot pe 18 august, la ora 18:00, la Camping Zori din Cloșterf, vor avea loc performance-ul coregrafic al lui Pop Victor Daniel și expoziția de pictură și sculptură “Sacru? Profan?”, curator fiind Oana Leahu.

În data de 19 august, iubitorii de jazz și poezie vor fi răsfățați cu un concert inedit, “Touché.e”, susținut de Călin Stamatoiu NORU, Sylvie Burger și Pop Victor Daniel, la Dominic Boutique Cloașterf, urmat de concertul “WomanKind” cu Sylvie Burger, la ora 21:00.

Pe lângă spectacolele și expozițiile menționate, tabăra va găzdui și conferințe, precum cea susținută de Ioana Șerban pe 20 august, intitulată “Primii pași în construirea brandingului personal”, la Dominic Boutique Cloașterf. De asemenea, nu vor lipsi atelierele pentru copii și adolescenți, spectacolele de animație și dezbaterile online, toate acestea culminând cu spectacolele de restituire “KIDS JOY” și “TOȚI/TOUTES” din 23 august.

Tabăra LEGĂTURI, sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Pop Victor Daniel, se remarcă printr-o abordare interdisciplinară și intergenerațională, punând accentul pe colaborare și schimbul de practici culturale. Proiectul este susținut de Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Asociația pentru Educație, Cultură și Artă (ECART), Asociația ART12PM și Primăria Comunei Saschiz.

Astfel, în această săptămână plină de creativitate și inspirație, participanții și publicul sunt invitați să intre în LEGĂTURĂ cu arta, să se bucure de frumusețea patrimoniului cultural și să trăiască o experiență artistică de neuitat, în mijlocul naturii și al comunității din Saschiz. Dacă vă aflați în zonă, nu ratați ocazia de a participa la acest eveniment unic!

Lasă un comentariu