Cupa României, în Turul 3, CS Universitar din Alba Iulia - Unirea Ungheni, astăzi, de la ora 17.30

Distribuie pe:

Unirea Ungheni a întâlnit-o sâmbătă, în deplasare, într-un meci amical, pe Avântul Reghin, în fața căreia s-a impus cu scorul de 7-1. Cu această ocazie, sub comanda lui Eusebiu Tudor a debutat și cea mai recentă achiziție, Andrei Șerban, crescut de Chindia și ultima dată a fost la Campionii FC Argeș. Acesta a început jocul încă din primul minut și a fost înlocuit în minutul 55. Totodată, pe final, din minutul 76, a intrat la joc pentru Unirea și Sebastian Culda, un mijlocaș în vârstă de 28 de ani, ultima dată la SCM Zalău. Acesta a mai jucat pentru Unirea Ungheni, în sezonul 2021-2022. Scorul a fost deschis de către Avântul Reghin, prin experimentatul Vlad Bujor, din penalty, iar până la pauză, scorul a fost 3-1 pentru Unirea, după reușitele lui Victoraș Astafei (25 și 30) și Raul Haiduc (40). În partea secundă s-au înscris tot patru goluri, toate în poarta trupei din Reghin. Au punctat Victoraș Astafei (60), Milos Zukanovic (61 și 75) și Istvan Fulop (80). Pentru echipa Unirea Ungheni urmează un joc oficial în Cupa României, în Turul 3, în deplasare la Sebeș, astazi, 14 august, de la ora 17.30, contra formației din Liga 3 - CS Universitar din Alba Iulia. În campionat, în etapa a 3-a, Unirea Ungheni joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, cu Metaloglobus București, ultima formație pe care a antrenat-o Eusebiu Tudor. Metaloglobus are o victorie (3-2 la Clinceni cu Chindia) și un eșec (1-3 la CSC Șelimbăr) în debutul noului sezon de Liga 2.

“Lucescu pleacă de la zero”. O nouă șansă pentru Mitriță la echipa națională?

Alex Mitriță, golgheterul din Superliga la capătul primelor cinci etape, a fost propus la echipa națională de către un fost internațional, Basarab Panduru. Acesta a urmărit prestațiile golgheterului celor de la Universitatea Craiova în acest sezon și vrea să-l vadă pe Alex Mitriță în tricoul echipei naționale. Fotbalistul cu 21 de contribuții la gol în sezonul precedent al întrecerii interne a ieșit din planurile fostului selecționer, Edward Iordănescu și nu a prins lotul României pentru EURO 2024. Mitriță încă speră la o nouă convocare la echipa națională. Odată cu schimbarea de selecționer, convocarea mult-așteptată ar putea veni mai devreme decât se așteaptă căpitanul Universității Craiova. Basarab Panduru consideră că Mitriță nu poate lipsi de la următoarea acțiune a echipei naționale. Mircea Lucescu a început deja să analizeze prestațiile jucătorilor români din țară, cât și din străinătate. Noul selecționer al echipei naționale a fost în Italia, pentru meciul din Cupă dintre Parma și Palermo, pierdut de echipa gazdă cu scorul de 1-0. Dennis Man a ratat o lovitură de la 11 metri, în prima repriză a partidei.

Rezultate etapa a V-a, SuperLiga de fotbal

În etapa a V-a a SuperLigii de fotbal s-au marcat 22 de goluri. Runda a V-a a început vineri, 9 august, cu meciul dintre campioana FCSB și Farul Constanța, câștigat de gazde cu 3-2. Sâmbătă, 10 august, au avut loc jocurile: AFC Hermannstadt - FC Botoșani 2-1, UTA Arad - Oțelul Galați 1-1 și Gloria Buzău - Rapid București 1-1. Duminică, 11 august, s-au disputat două partide: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Universitatea Craiova 1-2 și CFR Cluj - Unirea Slobozia 3-0. Luni, 12 august, s-au jucat ultimele două întâlniri: Petrolul Ploiești - Universitatea Cluj 0-0 și Politehnica Iași - Dinamo București 2-2. În clasament conduce Universitatea Craiova (cu 11 puncte), urmată de Oțelul Galați (tot cu 11 puncte) și Universitatea Cluj (cu 9 puncte).

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu