Prețul mediu al unui sejur la mare, de Sfânta Maria, se ridică la 906 lei

Distribuie pe:

Prețul mediu al unui sejur de două nopți pentru doi adulți în minivacanța de Sfânta Maria este, la nivel de țară, de 797 de lei, la mare acesta ajungând la 906 lei, cu 5,47% mai mult față de 2023, arată datele unei platforme hoteliere.

Potrivit sursei citate, cele mai căutate stațiuni de la mare sunt Eforie Nord, Costinești, Mamaia și Neptun, iar la munte, în topul clasamentului se află Sinaia, Bușteni și Predeal.

“O mențiune specială merită și orașele Gura Humorului și Colibița, care sunt apreciate de tot mai mulți turiști ce le aleg pentru vacanțele lor. În ceea ce privește destinațiile balneare, Sovata, Praid, Băile Herculane, Băile Felix și Băile Tușnad sunt favoritele românilor pentru luna august. Prețul mediu pentru un sejur pentru doi adulți, două nopți, este de 797 de lei, iar pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1.589 de lei”, susțin reprezentanții Travelminit, citat într-un comunicat al platformei, preluat de Agerpres.

Totodată, pentru destinațiile de la munte, prețul mediu este asemănător celui de la nivel de țară. Astfel, un sejur pentru doi adulți, două nopți, costă 759 de lei, o creștere de numai 2,45% față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sfânta Maria a crescut în comparație cu restul lunii august, o dovadă în plus a faptului că românii vor să profite de puntea făcută între ziua de joi (15 august) și weekend. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți dintre ei se vor îndrepta fie către localitățile de la munte, în special de pe Valea Prahovei, cât și spre litoralul românesc”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, mai sunt locuri disponibile la unitățile de cazare din țară, iar hotelierii și proprietarii de pensiuni, case de vacanță anunță inclusiv oferte “last minute” pentru acest weekend.

Lasă un comentariu