Marți, 13 - Ziua Informării Preventive - Porți deschise la subunitățile de pompieri militari din județ

Distribuie pe:

Credința populară, prin tradiție, asociază alăturarea datei de 13, la ziua de marți, cu o conotație nefastă, marcată de ghinion. Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei desfășurate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți, 13 este marcată Ziua Informării Preventive.

Pentru marcarea acestui eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș organizează, la nivelul județului, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.

În vederea dezvoltării comportamentului preventiv și al consolidării nivelului de conștientizare a cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor privind utilizarea coșurilor de fum, a instalațiilor electrice sau de gaze, precum și a regulilor de comportare specifice oricărei situații de urgență, ISU Mureș organizează, în data de 13.08.2024, o activitate de informare de mare amploare, cu ocazia zilei de MARȚI 13.

Astfel, personalul ISU Mureș va desfășura prezentare tehnică de intervenție, ateliere de prim-ajutor, activități de informare și educare preventivă în 3 puncte de informare fixe, mai exact în municipiul Sighișoara, zona centrală din Cetatea Medievală, localitatea Sovata - zona Lacului Ursu și localitatea Sângeorgiu de Mureș complex Apollo Wellnes Club.

Astfel, astăzi, 13 august, în cadrul “Zilei porților deschise” - subunitățile de pompieri militari din județ îi vor primi în vizită pe toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul misiunilor salvatorilor. Programul în toate subunitățile ISU Mureș intervalul orar 10:00-15:00.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiți prevăzători!

Lasă un comentariu