Ziua Arheologiei, marcată la Călugăreni

Distribuie pe:

Muzeul Județean Mureș organizează sâmbătă, 17 august 2024, între orele 10.00 și 19.00, evenimentul special intitulat ZIUA ARHEOLOGIEI, care va avea loc în Parcul Arheologic de la Călugăreni (comuna Eremitu).

Intrarea este liberă. Acest eveniment marchează includerea sitului pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oferind publicului ocazia unică de a descoperi rezultatele săpăturilor arheologice.

Pe fondul lucrărilor de restaurare și dezvoltare a Parcului Arheologic de la Călugăreni, începute în 2023 și programate să se încheie în 2026, Festivalul Roman de la Călugăreni va lua o mică pauză. “Însă nu vă faceți griji! În acest timp, vă așteptăm la ZILELE ARHEOLOGIEI, un eveniment intim și captivant unde veți putea vedea de aproape cum evoluează lucrările la sit. Acest proiect important, cu o finanțare de 2,5 milioane de euro (inclusiv TVA) prin programul PNRR a fost lansat oficial pe 19 octombrie 2023 și se estimează că va transforma semnificativ Parcul Arheologic”, transmit organizatorii manifestării.

Programul detaliat al evenimentului - în edițiile de săptămâna viitoare ale cotidianului nostru.

Lasă un comentariu