Accesul turiștilor în Salina Praid se face cu autobuze electrice

Distribuie pe:

Accesul turiștilor în Salina Praid se face, de câteva zile, cu autobuzele electrice, care parcurg distanța până la baza de tratament, dar care îi transportă și la suprafață, după ce vizita s-a încheiat. Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Societății Naționale a Sării - SALROM, se încurajează, în acest fel, o experiență turistică responsabilă și prietenoasă cu mediul.

“Salina Praid s-a alăturat inițiativelor globale de sustenabilitate prin introducerea unui sistem de transport ecologic pentru toți vizitatorii săi. Începând cu 1 august 2024, toți turiștii vor avea acces in salină cu autobuze full electrice, SALROM încurajând astfel o experiență turistică responsabilă și prietenoasă cu mediul. (...) În contextul provocărilor globale legate de schimbările climatice, SALROM își propune să devină un exemplu de bune practici în turismul sustenabil”, se precizează în postarea citată. Directorul general al SALROM, Constantin Dan Dobrea, a declarat că autobuzele electrice nu emit gaze de eșapament, iar această inițiativă va reduce semnificativ emisiile de carbon.

“Decizia de a implementa autobuze electrice este parte a angajamentului Societății Naționale a Sării de a promova o exploatare rațională a resurselor naturale și de a proteja mediul înconjurător. (...) Autobuzele electrice sunt mult mai silențioase comparativ cu vehiculele convenționale, reducând poluarea fonică.

De asemenea, acestea nu emit gaze de eșapament, contribuind astfel la reducerea poluării. Această inițiativă va reduce semnificativ emisiile de carbon”, a declarat Constantin Dan Dobrea, director general SALROM, citat în postarea de pe rețeaua de socializare. Sursa citată a mai arătat că acesta este un pas mare pe care Societatea

Națională a Sării îl face pe drumul înlocuirii tuturor mijloacelor de transport cu unele electrice. “Ne dorim să inspirăm turiștii să aleagă soluții ecologice și să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător. Salina Praid nu este doar o destinație turistică, ci este, de asemenea, cunoscută pentru beneficiile sale terapeutice, având un microclimat benefic, ideal pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, iar această schimbare este un pas important în direcția unui viitor mai verde”, a mai afirmat Constantin Dan Dobrea. Pentru a ajunge la Baza de tratament a Salinei Praid, turiștii parcurg cu autobuzul o distanță de aproximativ 1,5 kilometri. În această perioadă estivală, frecvența cu care se face accesul în salină depinde de numărul turiștilor, în momentul în care locurile în autobuz sunt ocupate, acesta pornește spre baza de tratament, fără a exista un orar fix.

Lasă un comentariu